Valódi álommeló: még fizetnek is azért, hogy munkaidőben a lehető legnagyobb kényelemben aludj

Hivatásos párnatesztelőket keres egy brit szállásfoglaló portál. A szerencsés kiválasztottnak összesen több mint száz vendégéjszakát kell különböző hotelekben eltöltenie, és ezért nem is kevés fizetést kínálnak.

Igazi álommunka-lehetőség

Máshol dorgálás jár azért, ha elszundítasz munkaidőben, a hoo nevű brit szállásfoglaló portál pedig pontosan ezt várja el legújabb alkalmazottjától. A meghirdetett munkakör nem más, mint hivatásos párnatesztelő, akinek legfőbb feladata az lesz, hogy összesen 52 szállodában eltöltsön két-két éjszakát, és értékelje, hogy mennyire kellemes, kényelmes, pihentető a hotelszoba ágyában található párna – írta meg a 24.hu. Ez már önmagában valódi álommelónak tűnik, de ne feledkezzünk meg a fizetségről sem, ami állomásonként 100 fontot, vagyis átszámítva körülbelül 46 ezer forintnak megfelelő összeget jelent. Arról nem is beszélve, hogy a szállás mellett a reggelit is a cég fizeti.

Azt már az álláshirdetésben is leszögezik, hogy a kiválasztott szakembernek az alváson és a pihenésen kívül is van némi dolga: írásban véleményt kell alkotnia a tapasztalatairól, és néhány szállodát is pontoznia kell – kizárólag azok alapján, amit a párnáról gondol. Erre azért van szükség, mert egy felmérés nemrég megjelent adatai alátámasztják ennek a fontosságát.

Ebből a kutatásból az derült ki, hogy:

  • az utazók 59 százaléka vallja, hogy otthon jobban alszik, mint a hotelekben,
  • 29 százalékuk saját párnát visz magával otthonról a nyaralásra,
  • közel egyharmaduk már kérte a recepción, hogy cseréljék ki a párnáját,
  • 40 százalék akár ki is jelentkezne egy szállodából, ha az alvás nem felelne meg az elvárásainak,
  • az utazók 75 százaléka úgy vélekedett, hogy a rossz alvás tönkreteheti a nyaralásukat.

Ha felkeltettük az érdeklődésed, még április 29-ig van lehetőséged jelentkezni az állásra a szállásfoglaló portál oldalán vagy LinkedInen. A jelentkezéshez egy a saját párnádról szóló, 150 szavas (feltehetően angol nyelvű) értékelést is csatolni kell.

Valójában egy nagyszerű - persze csak ideig-óráig tartó - munkáról van szó, melyben rád pusztán egyetlenegy feladat hárul: el kell merülnöd az irigylésre méltó luxusban.

Fotó és leadfotó: 123rf

Oldalak