A világ legcsodálatosabb nemzeti parkjai

A világ számtalan gyönyörű helye közül néha a leglenyűgözőbbek azok, melyeket a természet alkotott. A következő négy hatalmas és lélegzetelállító nemzeti parkot a legszebbek között tartják számon.

Yellowstone Nemzeti Park
Az Egyesült Államokban található Yellowstone Nemzeti Park a világ első nemzeti parkja. A világörökség egyik legnagyobb kincseként tartják számon, mely a Sziklás-hegységben húzódik egy kétmillió hektáros területen.

Vízesések, forró vizes források, gejzírek, apró patakok, folyók és tavak otthona, de a lenyűgöző természeti kincsek mellett káprázatos élővilággal is rendelkezik. A parkban 1700 őshonos növényfaj él, melynek több mint háromnegyedét a különböző fenyőfajok teszik ki.

A számos erdős, ligetes területnek köszönhetően kiváló helyet biztosít az állatok természetes otthonának. A nemzeti parkban rengeteg grizzly- és fekete medve él a hegyekben található barlangokban. A parkban járva sokszor láthatunk bölényeket, gímszarvasokat, jávorszarvasokat és villásszarvú antilopokat, amint egy közeli forrásból vagy tóból isznak, vagy épp legelésznek a vízparton.

Serengeti Nemzeti Park
A Serengeti Nemzeti Park egy hatalmas, meglehetősen kopár, füves puszta, melyet Tanzánia, a Viktória-tó és Kenya határol. A park 14763 négyzetkilométeres nagyságával a világ egyik leghatalmasabb nemzeti parkjának számít.

Élővilágát tekintve inkább az állatok azok, amik igazán lenyűgözőek. Az óriási síkságnak köszönhetően sokkal nagyobb területet látunk át, mint a többi nemzeti parkban, így könnyedén megfigyelhetjük még a legfélősebb állatokat is. Mindennapos látványt nyújtanak a legelésző pusztai zebrák és a csíkos gnúk, de láthatunk még kafferbivalyokat, gazellákat, rájuk vadászó gepárdokat és oroszlánokat is.

A Serengeti Nemzeti Park legnagyobb látványossága az éves állatvándorlás, amikor több ezer zebra, gazella és gnú halad át a vidéken. Ezen vonulás alkalmakor fotósok és turisták egész tömkelege lepi el a vidéket, hogy megcsodálják a nem mindennapi látványt.

Fiordland Nemzeti Park
Buja tájak és egzotikus állatok otthona a Fiordland Nemzeti Park, mely Új-Zéland észak-nyugati partján található. A hegyvidékes terület varázslatos tájaival, robajló vízeséseivel, barlangi folyóival és csillogó vizű tavaival az ország legnagyobb és legszebb nemzeti parkja.

Miközben bebarangoljuk a meseszép tájat a legkülönbözőbb állatokkal találkozhatunk, hiszen a delfinektől a ritka madarakig minden fellelhető a park területén. A Fiordland Nemzeti Park nem csak a szépérzékkel rendelkezők vágyálma, hanem az igazi sportembereké is. Hatalmas, üreges hegyeivel már évtizedek óta közkedvelt úti célja a hegymászóknak, de remek lehetőségek vannak gyalog- és mountain bike túrákhoz, valamint kajakozáshoz és kenuzáshoz is.

 

Manuel Antonio Nemzeti Park
A Costa Ricában található Manuel Antonio Nemzeti Park viszonylag új és kissé eltér társaitól, ugyanis a természet alkotta káprázatos helyeket ötvözték a pazar luxussal még inkább felkeltve ezzel a turisták kíváncsiságát.

A Csendes-óceán partján fekvő park természeti kincseinek értékét azonban nem tették tönkre. Gyönyörű strandok, korallzátonyok, lagúnák, homokos-, sziklás- és erdős terepek várják a látogatókat. Őrzik az itt élő állatok természetes élőhelyeit, így a leguánoktól kezdve a majmokon át a legkülönbözőbb madárfajokig mindent láthatunk, ugyanakkor gyönyörű szállásokat és fantasztikus programokat alakítottak ki, hogy még vonzóbbá tegyék a parkot a látogatók számára.

 

Oldalak