A világ 3 legveszélyesebb városa

Az üdülésre vágyók az úti cél kiválasztásánál általában több szempontot szem előtt tartanak. Legyen a hely szép, csendes, olcsó vagy nyüzsgő, színes, forgatagos. De választhatunk a természeti adottságairól híres vagy kulturális látnivalókról ismert úti célt, utazhatunk forró vagy fagyos éghajlatra, ki mire vágyik. Egy azonban biztos, a magas bűnözési rátával rendelkező helyeket szinte mindenki kerüli. Szakítva a hagyományokkal, most nézzünk meg 3 olyan gyönyörű, ám veszélyes várost, amit az utazni vágyóknak semmiképpen sem ajánlunk!

San Pedro Sula, Honduras
A világ 20 legveszélyesebb városa a latin-amerikai térségben fekszik. Ezek közül egyik a közép-amerikai Honduras ipari központjának tartott település, az ország északnyugati csücskében található San Pedro Sula. Ez a 2012-es év második legveszélyesebb városa, ám 2011 győztese. A nem túl vonzó címeket elképesztően magas bűnözési rátájának köszönheti.

2011-ben például a 719 000 fős városban 1143 gyilkosság történt. Összehasonlításképpen: ugyanebben az évben Magyarországon, ahol közel tízmillióan laknak, összesen 195 gyilkosságot követtek el. A bűnözésnek és hogy egyre nagyobb az elkövetések száma, annak egyik fő oka, hogy a város mind nagyobb szerepet vállal a kokainkereskedelemben, az elmúlt években pedig annak központjává vált.

Fokváros, Dél-afrikai Köztársaság
A Dél-afrikai Köztársaság törvényhozási fővárosa nevét onnan kapta, hogy közel fekszik Afrika egyik legdélibb pontjához, a Jóreménység fokához. Ez 2012 legveszélyesebb települése, aminek elsődleges oka az etnikumok közti nagyfokú egyenlőtlenség.

Itt súlyos következményei lehetnek annak, ha rosszkor és rossz helyen lépünk ki az utcára. Azonban szerencsére – vagy inkább sajnos – a város nem elsősorban erről híres, ez ugyanis Afrika egyik legpopulárisabb turisztikai úti célja és sokan a világ legszebb városának tartják. Kedvelt látnivalói például a kikötő, a botanikus kert, de borkultúrája is elismert.

Acapulco, Mexikó
A város a Csendes-óceán partján fekszik, hatalmas ipari kikötőjével és turizmusának fejlettségével nagymértékben hozzájárul Mexikó gazdaságához. Ezen az ijesztő listán azonban mégis helyet bérel, 2011-ben a negyedik legveszélyesebb város volt, ráadásul nem maradt le sokkal a dobogóról, 1024 gyilkosságot követtek el ugyanis a városban egyetlen év leforgása alatt.

A magas bűnözési, illetve gyilkossági rátát itt is elsősorban a kábítószerkereskedelem, a drogkartellek jelenléte okozza. Mégis – akárcsak Fokváros – kedvelt üdülőhely, ami természeti adottságait figyelembe véve talán nem is meglepő, hisz a gyönyörű, élénk kék vizű Acapulco-öbölben található.

A cikkhez tartozó galéria: 

Oldalak

Szólj hozzá Te is!