Utazás

5 titkos hely Európában, ahová sohasem léphetünk be

Európa legfontosabb helyei közül néhányat csak viszonylag kevés ember látogathat. Ezek olyan szigorúan titkos épületek, melyek falai több értékes, titkosított dokumentumot és kormányzati titkot rejtenek.

Titkos helyek Európában

A legtitkosabb épületek közül a legtöbb hírszerző ügynökségek központjaként működik. A brit GCHQ fánk alakú főhadiszállásától, a Jeges-tenger egyik szigetére épült génbankig, Európa legszigorúbb titkos épületeinek története éppoly lenyűgöző, mint a bennük zajló események.

1. MI6 (London) A Vauxhall Cross, a brit titkos hírszerző szolgálat (vagy MI6) hatalmas főhadiszállása a Temze déli partján helyezkedik el. A Sir Terry Farrell építész által tervezett és 1994-ben elkészült posztmodern komplexum háromrétegű ablakokkal, két vizesárokkal és földalatti rendszerekkel rendelkezik. Az MI6 00-as osztályának otthonaként több James Bond-filmben is megjelent.
Kattints a további képekért!

Lead kép: Getty Images/Martin Zwick/REDA&CO, forrás: AD

Magyarország kiérdemelte a Minőségi Desztináció arany fokozatát az egyik legismertebb és legnagyobb múltra visszatekintő utazási magazin, a National Geographic Traveler kínai kiadásától.

Oldalak

Utazás
Sztárok
Már nem kell sokat várni hazánk díjnyertes cross-platform műsorára, ugyanis jövő hétfőn az Adom a napom 19 sztárvendéggel, izgalmas napi streamekkel és fantasztikus beszélgetésekkel tér vissza a...
Egészség
A szakértők arra bíztatnak mindenkit, hogy fogyasszanak minél többet ebből a csodálatos fűszernövényből. Frissen szinte bármilyen ételt fel tudunk dobni vele!
Utazás
Te is utálod, amikor a repülőgép felszállását követően turbulencia lép fel az út során? Nos, ezzel határozottan nem vagy egyedül, állítólag viszont védekezhetsz a légörvények okozta rázkódás ellen,...