Felejtsd el a Yellowstone-t! Ennyire gyönyörűek Európa nemzeti parkjai

Május 24-én ünnepeljük az európai nemzeti parkok napját, ebből az apropóból pedig összegyűjtöttük a kontinens legszebbjeit. Ha azt gondoltad, igazán különleges csak a Yellowstone lehet, olvasd el cikkünket és gyönyörködj a képekben!

Plitvicei Nemzeti Park, Horvátország

Európa, sőt, a világ egyik legszebb nemzeti parkját a magyar határtól nem is olyan messze, Horvátországban találjuk. Plitvice 295 négyzetkilométeres területén összesen 16 nagyobb tó, valamint megszámlálhatatlanul sok vízesés található. Nem csoda, ha az UNESCO már 1979-ben a Világörökség részévé választotta a helyet.

Bellunói Dolomitok Nemzeti Park, Olaszország

Olaszország északkeleti részén húzódik a Dolomitok hegyvonulata és a hozzá tartozó nemzeti park. Az Adige folyóig elnyúló 32 hektáros természetvédelmi terület lélegzetelállító látványát az déli Alpok drámai mészkősziklái adják. Legmagasabb hegycsúcsai elérik a 2500 métert.

Triglav Nemzeti Park, Szlovénia

Nyugati szomszédainknál, Szlovéniában találjuk a Júlia-Alpok legmagasabb pontjáról (2864 méter) elnevezett Triglav Nemzeti Parkot. Területén olyan természeti kincseket láthatunk, mint például a Vintgar-szurdok, ahol a sziklák között a kristálytiszta Radovna-folyó tör magának utat.

Fotók: europeanbestdestinations.com

Oldalak

  • 1
  • 2