4 mesés város Magyarországon, amit legalább egyszer látnod kell

Újra elérkezett az ősz, de a kissé hűvösebb időjárás ellenére sem érdemes bezárkóznunk a szobánkba. Inkább használjuk ki az utolsó még kellemes hőmérsékletű napokat és látogassunk el valamelyik hazai városunkba. Összegyűjtöttünk 4 kihagyhatatlan települést, ahova mindenképp érdemes ellátogatnunk egy kis kikapcsolódásra.

Zirc

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
Az ország legmagasabban fekvő városa nagyjából 900 éves múltra tekint vissza. Számtalan látványosság közül válogathatunk, ha ellátogatunk ebbe a mesés kisvárosba. Elsődleges jelképe a városnak a ciszterci Bazilika minor, illetve a ciszterci monostor. De semmiképp sem érdemes kihagynunk az arborétumot és Reguly Antal Műemlékkönyvtárat sem. Ha pedig kirándulni támad kedvünk, akkor érdemes felfedezni a Cuha-völgyet, a Kőris hegyet vagy a Gerence-patak völgyét.

Sopron

A hűség városába még így ősszel is érdemes ellátogatnunk, hiszen a különböző kulturális programok mellett érdemes a környező erdőkben is egy-egy kirándulást tennünk. De Sopronból akár Ausztriába is tehetünk egy nagyobb kitérőt. A város ráadásul a soproni borvidék központja, így pihenésként mindenképp érdemes valamelyik hangulatos pincét meglátogatni.

Oldalak

  • 1
  • 2