Utazás

Kiderült, mikorra érdemes időzíteni az idei nyaralást

Ilyen lesz az időjárás 2022-ben Dávid Mihály előrejelzései alapján. A nyugdíjas vízépítő mérnök immár fél évszázada osztja meg időjárás előrejelzéseit, jóslatai pedig rendre beigazolódnak.

Nézzük, mi várható 2022-ben!

Dávid Mihály nyíregyházi vízépítő mérnök, az ország legismertebb magánmeteorológusa. Bár most már nyugdíjas, a mai napig közzéteszi meteorológiai prognózisát, immár fél évszázada. Idén 50. alkalommal adta közre időjárás előrejelző naptárát, ami nem napra pontos, inkább tendenciákat jelez, a tasztalatok szerint meglehetősen megbízhatóan. Módszerének lényege, hogy a Hold járásával hozza kapcsolatba az időjárás-változást. Jóslatait százezrek követik nemcsak itthon, a Kárpát-medencében is.

Dávid Mihály öt előrejelzést készít minden évben: külön Észak- és Dél-Dunántúlra, Észak- és Dél-Alföldre, valamint Budapestre és környékére. Naptárához jobbára postán lehet hozzájutni vagy közvetlenül tőle rendelhető. Mint hangsúlyozza: az előrejelzés a változások tendenciájára utal, az időjárás az év folyamán – aktuális légköri változások, hatások miatt – akár jelentősen is eltérhet. A Ripost7 a Budapest környéki előrejelzés alapján foglalta össze, mire számíthatunk.

Dávid Mihály előrejelzése szerint a január szokatlanul melegnek indul – ezt már meg is tapasztaltuk. A tavaszias időjárásnak egy hidegfront vet véget és január közepén téliesre fordul az idő. Az előrejelzés szerint éjszaka kemény fagyokra lehet majd számítani, de napközben ritkán lesznek mínuszok. A hónap második felében ismét szokatlanul meleg lesz, majd a hónap végén, február elején ismét lehűlés várható. Február közepétől melegszik az idő, de márciusban kétszer is erős lehűlés várható: a hónap közepén még havazás is lehet. A tavaszt csak az április hozza majd el.

Hogy alakul a nyár? Lapozz és tudd meg!

Fotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Sztárok
Úgy néz ki, hogy Demcsák Zsuzsa is eljutott arra a pontra, hogy nem szeretné kiteregetni a magánéletét, de azért néhány titkot mégis megtudtunk a szerelméről.
Lifestyle
Talán még a párunknak sem szoktuk elmesélni, ha általában valamilyen szexuális tartalmú álmunk van, pedig lehetnek rejtett jelentései. Most megmutatjuk, hogy mit jelenthet például, ha az előző...
Sztárok
A JAG-Becsületbeli ügyek az első számú katonai dráma volt a tévében, ami milliókat vonzott a képernyőket elé. Lassan 20 éve annak, hogy véget ért a sorozat és azóta elképesztően megváltoztak a...