Utazás

Amikor betemette a hó az egész országot - Fotókon az 1987-es "álomtél"

Talán van, aki emlékszik rá, 34 évvel ezelőtt emlékezetes, "igazi telünk" volt. Aki átélte, sosem felejti el a mesébe illő havazást.

A tél fogságában

Már megszokhattuk, hogy évről évre fekete karácsonyt ünneplünk, és ha decemberben-januárban esik is némi hó, sosem kritikus mennyiségű. Azonban a nyolcvanas évek végén, amikor már lassacskán a rendszerváltás előszobájában toporogtunk, a magyarok még egyszer, utoljára megkapták az álomszerű, hihetetlen havazással kísért, óriási felfordulással és izgalommal járó "mesetélt". Aki átélte, sosem felejti el 1987 januárját - a mágikus hónapot, amikor a fehér áldás voltaképpen betemetett egy egész országot, elképesztő káoszt okozva, mégis maradandó élménnyel ajándékozva meg több nemzedéket.

Jégsivataggá változott az ország

Arktikus, szokatlanul hideg levegő érkezett Magyarországra 1987 januárjában, óriási fennakadásokat okozva a közlekedésben. Az ország számos területén viharossá fokozódó, 70-80 km/órás sebességű szél hordta az iszonyatos mennyiségű havat.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Utazás
Ide-oda kapkodjuk a fejünket: zavarba ejtő szélsőségek jellemzik hazánk időjárását.
Sztárok
Kálid Artúrt sokan Will Smith magyar hangjaként ismerik. Az is közös bennük a hollywoodi színésszel, hogy mind a kettőjüknek kemény gyerekkoruk volt.
Fashion&Beauty
Anne Hathaway szombat este ünnepelte legújabb filmjének világpremierjét, ez alkalomból pedig nem akármilyen szerelést öltött magára.