Utazás

Csodaszép 16. századi ékszert talált egy amatőr fémdetektoros

Nem mindennapi felfedezést tett egy amatőr fémdetektoros Angliában. Egy arany medált talált, amely bővítheti a szakemberek 16. század eleji királyi udvarról alkotott ismeretét.

Fontos leletet találtak

A közép-angliai Warickshire-ben egy igen izgalmas leletet talált egy amatőr fémdetektoros. Igazán ritka kincs ez, ugyanis az aranyfüggőn VIII. Henrik és Aragóniai Katalin monogramja olvasható. Azt feltételezik, hogy a medál 1521-ből származik, ugyanis ekkor még Katalin és Henrik házasok voltak, de 1525-ben a király elkezdett udvarolni Boleyn Annának. Mivel a királyné nem szült neki életképes fiút, ezért érvényteleníteni szerette volna a házasságot, ennek következtében pedig a katolikus és az anglikán egyház szétvált.

A felfedezésről természetesen azonnal értesítették a hatóságokat, a tárgyat a Historic England vette át elemzésre. A szakértők szerint a medál egyfajta díj lehetett, amelyet egy eseményen (esetlegesen egy lovagi tornán) adtak át.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Lifestyle
Csak egy káposztát akart a nő az ebédhez, de "belsőségek" is akadtak benne bőven.
Fashion&Beauty
Ha lépést tartasz az éppen aktuális körömtrendekkel, valószínűleg te is láttad Hailey Bieber „cukormázas fánk” körmeit. Miután felrobbantotta az internetet, most új szárnyra kapott a visszafogott...
Home&Design
Hiába vigyázunk gyönyörű fa bútorainkra, előfordulhatnak kisebb-nagyobb karcolások. Ne essünk kétségbe, egy meglepően egyszerű trükkel percek alatt helyrehozhatjuk a hibát.