Történelmi pillanat: 150 év után újabb várossal gyarapodott Magyarország

Kiskunlacháza emberemlékezet óta nagyközségként működött, most azonban visszanyerte városi címét és rangját.

Élő, lüktető, évszázadok alatt formálódott közösség

Ismét városi rangra emelkedhetett a Pest megyei nagyközség, Kiskunlacháza - adta hírül nemrég az Index. Az országszerte ismert település szombaton kapta vissza városi címét Áder János köztársasági elnöktől, méghozzá 150 év után. A jelentőségteljes, akár történelminek is nevezhető pillanatot egész napos, látványos és nagyszabású programsorozattal ünnepelte az ifjú város polgársága.

"Kiskunlacháza a térségben meghatározó szerepet tölt be, ezért úgy gondoljuk, hogy méltó helye van Magyarország városai között. Köszönhető ez az elmúlt 15 év dinamikus fejlődésének, az itt élő polgárok alkotóerejének, vállalkozó szemléletének, egy közösség tenni akarásának és folyamatos megújulásának. Egy város nemcsak egy fizikai értelemben jól körülhatárolható, nagy lakóegység, hanem egy élő, lüktető, évszázadok alatt formálódott közösség a maga tradícióival, varázsával és vonzerejével" - idézte a polgármester, Répás József nyilatkozatát az Index.

Az ünnepség kezdetén Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter adta át a várossá válást jelképező oklevelet a polgármesternek, majd családi programok, zenés és színpadi produkciók, fényfestés, torta és faültetés várták a szórakozni vágyó tömeget. Este Margaret Island-koncert, valamint utcabál koronázta meg - és vetett véget - az eseménynek.

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Oldalak

  • 1
  • 2