A világ 10 legveszélyesebb melója – Tuti, hogy nem csinálnád őket!

Ha bármikor is kalandos munkára vágynál, akkor ezek között egész biztosan találni fogsz kedvedre valót! Máskülönben azt kell, hogy mondjam, eszed ágában nem lenne bármelyiket is kipróbálni a világ 10 legveszélyesebb állásából, mindegy mennyit fizetnének érte…

Kígyófejő

A kígyófejők bizony kígyókkal töltik minden napjukat, már ez így önmagában elég rosszul hangzik. Feladatuk, hogy befogják őket és egy edénybe lefejjék a mérgüket, ugyanis a kígyóméreg sokféleképpen használható, fontos szerepe van például az orvosi kutatásokban is. Bár biztonsági intézkedéseket alkalmaznak, minden fejési folyamat rendkívül veszélyes. Ennek ellenére meglepően alacsony a hivatásos fejők halálozási aránya.

Átlagos éves fizetés: 30.000 dollár

Építőipari munkás

Bár biztonsági felszerelést használnak, de akkor is halálos közegben, illetve szerszámokkal dolgoznak ebben a szakmában. Nem elég, hogy nehéz anyagokat mozgatnak, sokszor még a magasban is tartózkodnak közben. Egy másik veszélyforrás pedig az, hogy maguk az acélgerendák vagy a falak omlanak össze munka közben... nagyon nem szép halál.

Átlagos éves fizetés: 31.000-tól – 70.000 dollárig

Bull rider azaz bika lovas

Ez a munka a kilencvenes évek végétől kezdve vált népszerűvé, amikor rájöttek az emberek, hogy nagy készpénzt lehetett vele szerezni pillanatok leforgása alatt. Ám a valóságban a fizetés nem érheti meg a következményeket. Egyes statisztikák szerint egy bika lovast minden 15. lovagolásnál sérülés ér, kezdve az agyrázkódástól a csonttöréseken át, egészen a halálos esésekig.

Átlagos éves fizetés: 107.000 dollár

Kattins, cikkünk a következő oldalon folytatódik!

Fotók:123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!