10 vérfagyasztó érdekesség a londoni Towerről

A londoni Tower épülete egész évben várja a turistákat a világ minden tájáról. Mára csupán történelem az a sok szörnyűség, ami egykor a falai között történt. Tragédiák vagy igazságszolgáltatások? Balsorsok vagy elégtételek? Egy biztos, a Tower kísérteties mivolta a mai napi megmaradt.

1. Véres kezdetek

A legenda szerint az erőd építésénél vadállatok vérét használták fel a mész oltására. Lehet, hogy már akkor elrendeltetett, hogy a Tower sokak vesztőhelyévé fog válni?

2. Egy ároknyi csont

Amikor 1830-ban kiszárították a Tower körül húzódó árkot, emberi csontokra bukkantak az alján.

3. A fej megmutatása

A kivégzések után szokás volt a fejet a hajnál fogva felemelni és megmutatni a tömegnek, elrettentésképpen. Sokan azonban másként vélekednek erről. Szerintük a lefejezés után még percekig eszméleténél van az áldozat, és valójában neki mutatják meg, mi is történt most vele. Az oxigénhiány beállta után ez a furcsa állapot megszűnik, és bekövetkezik az elkerülhetetlen.

Fotó: commons.wikipedia.org

Oldalak

Utazás
A most felfedezett minták nagyjából kétszer olyan idősek, mint a korábbi rekordtartó - árulta el a Cambridge-i Egyetem egyik munkatársa.
Fashion&Beauty
A hajápolásra is kiemelt figyelmet kell fordítanunk, ugyanis kárt tehetünk a hajunkban, ha nem foglalkozunk vele. Lefekvés előtt is érdemes néhány dologra odafigyelni.
Utazás
Dr. Kovács Erik éghajlatkutató, klimatológus, a Klímapolitikai Intézet vezető kutatója friss elemzésében arra a kérdésre keresi a választ, hogy van-e esély Magyarországon fehér karácsonyra 2022-ben.