Tudatosvásárlás

A sikeres vásárlás kulcsa 5 lépésben

Bevásárlás közben sok minden elvonhatja a figyelmünket, így a végén számos olyan holmi landolhat a kosarunkba, amire nincs is szükségünk, vagy aminek az előállítása káros hatással van a környezetre. A követekző 5 pont betartásával változtathatunk a rossz szokásainkon.

Heti egyszer

Nem kell minden nap elrobogni az áruházig, és dugig pakolni a kosarunkat, bőven elég, ha csak heti egyszer megyünk el bevásárolni! Így megspórolhatjuk a fölösleges túlköltekezést, és nem használunk annyi benzint sem. Ha lehet, szupermarketek helyett sétáljunk el a piacra, vagy keressük fel a környék legjobb zöldségesét – így nem állítunk elő annyi hulladékot, a termelők ugyanis sokszor csomagolás nélkül adják az áruikat.

Fotó: bikinibootcamp.blog.cosmopolitan.hu

Oldalak

Tudatosvásárlás
Sztárok
Szoboszlai Dominik egykori RB Leipziges csapattársa, Gulácsi Péter nem rejtette véka alá a véleményét. A sztárkapusnak közben eldőlt a jövője is.
Utazás
Mindenhol érezhetően drágulás van, és ezt a MÁV étkezőkocsijában is érezni fogjuk. Paprikás csirkét valószínűleg nem fogsz rendelni.
Lifestyle
Egyre több szakértő kifogásolja a reformok hiányát: bizonyos számítások szerint néhány év múlva a teljes magyar nyugdíjrendszer megborulhat.