Így emlékeznek Zámbó Jimmyre a zenésztársai

Ilyen ember volt Jimmy.

Nem mindennapi srác

A Bors megkereste Zámbó Jimmy volt kollégáit, akik felidézték, hogy milyen ember is volt a 18 éve elhunyt zenész. Elsőként az ismert szövegíró, a Charlie-szövegek alkotója, Horváth Attila válaszolt.

"Úgy ismerkedtünk meg, hogy a Piaf bárban ücsörögtem, amely Paudits Béláé volt, de ő üzemeltette a Halló bárt is. Egyszer szólt, hogy az utóbbiban zongorázik és énekel egy srác, hallgassam meg, mert nem mindennapi. Elmentem, és kiderült, Paudits nem túlzott. Jimmy elmondta, hogy vannak saját szerzeményei, kértem, mutasson belőle, és volt közte olyan, amelyik tetszett. Összehoztam Novai Gáborral, aki az első felvételeinek a zenei rendezője lett. Jött tévéfelvétel, kislemez, majd a siófoki Interpop Fesztivál 1988-ban, ahol a Valahol bús dal szól című számmal díjat nyert. Eddig tartott a közös sikertörténet"

- mondta a szövegíró.

"Volt olyan szövegem, amelybe a beleegyezésem és a tudtom nélkül beleírt, és emiatt voltak vitáink, így már nem volt közös folytatás. Harag nélkül váltunk el. Az igazi karrierje azzal indult be, hogy egy lemeztársaság kiadta a Filmslágerek magyarult, amely több százezres példányban fogyott el, ezzel robbant be a szakmába"

- idézte fel emlékeit Horváth Attila.

Még nincs vége, lapozz!

Oldalak