Rekord összegű adótartozást halmozott fel a világhírű zenész - Így él most

A zenészen rajtaütött a hatóság, mindenét lefoglalták a hangszerén kívül.

88 éves lett a legendás amerikai zenész

Willie Nelson, a countryzene királya hétszer kapta meg a Grammy-díjat, többször az American Music Awardsot és a Country Music Awardot. Lemezeinek száma 100 körül van. A Billboardon is tucatnyi első helyet nyert el. A már éltében is legendás zenész a gazdasági világválság idején született, így saját bőrén tapasztalta meg, milyen a szegénység. A születése után ráadásul az édesanyja elhagyta a családot, így apja és nagyapja nevelték őt fel.

Már hatéves korában kapott egy gitárt a nagypapájától, és kilenc évesen megírta első dalát, minek köszönhetően a Bohemian Polka gitárosa lett. Frank Sinatra, Louis Armstrong és Hank Williams dalait énekelte. Bár mezőgazdasági tanulmányokba kezdett, de azt a zenélés miatt azt hamar feladta. Volt autószerelő, nyeregkészítő, fametsző, olajbányász is. Aztán lemezlovas-állást kapott egy helyi rádiónál. Így aztán hamarosan jelentősebb rádióállomásoknál is dolgozhatott.

A zenélésben megtalálta saját számítását, olyannyira, hogy az 1978-as Stardust című albuma összesen két évet töltött a Billboard 200-on, jelentős pénzösszeghez juttatva az előadót. A ma 88. születésnapját ünneplő country sztár a komoly vagyonfelhalmozás mellett egy dolgot felejtett csak el: befizetni az adót...

Lapozz, a cikk folytatódik!

Fotó: 123rf.com

Oldalak