Sztárok

Szívszorító sorokkal emlékezett vissza tavalyi űrutazására William Shatner, a Star Trek Kirk kapitánya

A 91 éves színészlegenda voltaképpen csak perceket tölthetett a világűrben, az élmény mégis örökre beleégett a homloklebenyébe.

A súlytalanság állapotában

William Shatner neve már rég összeforrt a Star Trek-franchise-zal, azon belül is Kirk kapitány figurájával: a 91 esztendős amerikai színész az első, 1967 és 1969 között vetített szériában, majd később hét különálló mozifilmben is megformálta meg az ikonikus karaktert. Tavaly pedig régi álma válhatott valóra, ugyanis Jeff Bezos Blue Origin nevű cégének köszönhetően végre ő maga is eljuthatott a világűrbe, akárcsak "alteregója", Kirk kapitány.

Az út a felszállástól a leszállás pillanatáig mindössze 10 percen át tartott, Shatner számára mégis életre szóló élménynek bizonyult. A színész pár percen keresztül megtapasztalhatta a teljes súlytalanság állapotát, majd az út végeztével a következőt nyilatkozta: "Erre a világon mindenkinek szüksége van. Ezt a világon mindenkinek látnia kell. Azt, ahogyan a kék szín hirtelen eltűnik, és a feketeségbe bámulsz. A beborító kékséget, ezt a takarót, a nyugtató kéket, ami körülöttünk van, csak elintézzük annyival, hogy “Ó, ez a kék ég.” És aztán hirtelen átjutsz ezen, majd a feketeségbe bámulsz, a fekete rémségbe. Aztán lenézel, és ott a Földanya, a biztonság, és […] vajon ilyen a halál is? Huss, és vége." Ezután Jeff Bezos felé fordulva folytatta: "Amit tőled kaptam, az minden várakozásomat felülmúlta. Remélem, sosem felejtem el. És remélem, mindig fenn tudom tartani azt, amit most érzek. Nem akarom elveszíteni ezt az élményt."

Fotó: New York Daily News Archive / Getty Images

Lapozz, rögtön folytatjuk!

Oldalak

Sztárok
Sztárok
Emma Ferrer az idő múlásával egyre inkább hasonlít világhírű nagymamájára, szépség tekintetében pedig már most utolérte őt.
Sztárok
A Neveletlen hercegnő-filmek Clarisse Renaldi királynője a mai napon ünnepli 88. születésnapját, nemrégiben pedig friss fotók is készültek a rég nem látott, legendás filmcsillagról.
Home&Design
Az új, szezonális lakberendezési trendek közül a szőnyegen szőnyeg stílus lesz az egyik legnépszerűbb. Mutatjuk, hogyan alkalmazhatod, hogy a lehető legmutatósabb legyen.