Sztárok

Will Smith bocsánatot kért Chris Rocktól, amiért az egész világ szeme láttára felpofozta

Rengeteg tehetséges alkotót díjaztak a vasárnapi Oscar-gálán, a legnagyobb figyelmet mégis kétségkívül Will Smith pofozkodása vonta magára. Sokan vannak ellene vagy mellette, mindenesetre most végre Chris Rocktól is bocsánatot kért a színész.

Az a bizonyos pofon

Chris Rock mindig is kissé élcelődős humoráról volt híres, mostantól azonban lehet, hogy kétszer is meggondolja, hogy a Smith családot a szájára vegye. A vasárnapi Oscar-gálán éppen egy díjat adott át, ám előtte szokásához híven elsütött pár poént, köztük egyet Jada Pinkett Smith kárára, akinek egy betegség miatt teljesen kihullott a haja. „Jada, imádlak, és alig várom a G. I. Jane 2-t!” – mondta a komikus, a kamera pedig rögtön a Smith házaspárt mutatta: Will látszólag remekül szórakozott eleinte, Jada azonban már ekkor sem találta viccesnek a dolgot. A következő pillanatban pedig már azt láttuk, ahogyan Will Smith felfelé sétál a színpadra, hogy lekeverjen egy pofont a felesége védelmében Chris Rocknak. A jelenet után egy időre lenémították az adást a rendezők, a később kikerült felvételek tanúsága szerint azonban Smith kétszer is emelt hangon felszólította kollégáját, hogy többé ne merje a szájára venni a neje nevét. Chris Rocknak sikerült viszonylag profi módon lereagálnia a nem várt támadást, és a díjátadó után azt mondta, bár Smith börtönbe is kerülhetne a tettéért, nem tesz feljelentést az ügyben.

A dolog pikantériája, hogy nem sokkal az eset után Will Smith újra felmehetett a színpadra – ezennel fel is hívták –, hogy átvegye az Oscar-díjat a Richard király főszerepéért. Köszönőbeszédében bocsánatot kért az akadémiától és jelölttársától a történtekért, Chris Rocktól azonban ekkor még nem. Sokan bírálták tettét, mondván, az erőszak soha nem megoldás, nem lehet a szeretetünk kifejezésének eszköze, és amúgy is, egy ilyen régóta a hollywoodi szcénában dolgozó embernek tudnia kéne kezelni, hogy bizony néha viccelődnek rajta, és még ha bántó is az adott komment (mint ebben az esetben is), más módon kell ezt jelezni. Páran kifogásolták például, hogy Smith nem említette Jada Pinkett Smith betegségét a színpadon, ezzel nemcsak az alopeciára hívhatta volna fel jobban a figyelmet, hanem arra is, hogy milyen káros ilyesmivel viccelődni.

A pofon mindenesetre nagy botrányt kavart, olyannyira, hogy még azt is rebesgették, hogy vissza is vehetik az Oscar-díjat a színésztől, amiért az akadémia irányelveivel ellentétes módon viselkedett. Ezek után Will Smith is kénytelen volt lépni.

Lapozz a cikk folytatásáért!

Oldalak

Video Tóth Andi ekkor térne visssza az énekléshez
Sztárok
Sztárok
Noha a címlapokon ma már inkább fia, Charlie Sheen szerepel, a filmtörténelem szempontjából mégis Martin Sheen alkotott maradandóbbat, hiszen olyan klasszikus alkotásokban játszott, mint az...
Lifestyle
Ezt a gyakorlatot bárhol és bármikor könnyedén elvégezheted, de vigyázz, mert garantáltan megedzi az izmaidat!
Lifestyle
A rossz hír ugye az, hogy kánikula nem csitulni fog ezután, hanem még hosszú ideig velünk marad. Készülj fel a pokoli időjárásra!