Ezért tűnt el a köztudatból Vincze Viktória, a Táncdalfesztivál győztese

Vincze Viktóriáért egy ország rajongott, hatalmas karrierre volt esélyes, ám mégsem sikerült hosszútávon megtartania a sikert. Eláruljuk, hogyan él ma az énekesnő, és mi tette tönkre karrierjét.

Ragyogó karrier állt Vincze Viktória előtt

Vincze Viktória nevét az 1972-es Táncdalfesztiválon ismerte meg az ország, ahol a Mosolyodat el kellene ültetnem című dallal indult a versenyben. A verseny célja az volt, hogy a visszavonuló táncdalénekes generációt új tehetségekkel pótolják. A legendás idősebbek, Toldy Mária, Mikes Éva és Németh József után velük szerették volna fenntartani a műfajt és a stílust Magyarországon, így vált ismertté többet között Szűcs Judit is. Sőt, sokan nem tudják, de Cserháti Zsuzsa nevét is így ismerte meg az ország, ahogyan Vincze Viktóriáét is.

Az első kettő közülük a magyar zenei élet meghatározó alakjává vált, Cserháti Zsuzsa élete utolsó pillanatáig, Szűcs Judit pedig a mai napig is az egyik legkedveltebb énekesnő a korosztályából, ám utóbbi teljesen eltűnt a nyilvánosság elől. Adódik a kérdés, hogy miért történt így, hiszen tehetsége vitathatatlan volt, tudását a világ több országában is bizonyította. Megjelenése szintén alkalmassá tette a pályára, ahogyan habitusa is. Együttese, a Viki és a Flört is kedvelt formációvá vált, az élet azonban teljesen mást tartogatott neki, ezzel derékba törve karrierjét kétszer is.

Lapozz, a cikk folytatódik!

Oldalak

  • 1
  • 2