10 éve volt Vilmos és Katalin világraszóló esküvője – Ez volt magyarok nászajándéka a királyi párnak

Vilmos herceg és Katalin hercegné tündérmesébe illő szerelmének megkoronázása volt a házasságkötésük 2011. április 29-én. A nagy napon a világ minden tájáról legalább kétmilliárd szempár szegeződött a brit trónörökösre és gyönyörű jövendőbelijére. Cikkünkben felidézzük az évszázad esküvőjét, és bemutatjuk annak magyar vonatkozásait is.

Az évszázad esküvője

2011. április 29-e péntekre esett. Tíz év távlatából talán nem minden részletre emlékszünk már olyan pontosan, de az biztos, hogy Vilmos cambridge-i herceg és Kate Middleton számára ez volt életük egyik legszebb napja, hiszen aznap volt az esküvőjük. Hosszú út vezetett azonban idáig, ami alatt mindkettőjüknek meg kellett vívniuk a saját harcaikat, ám végül származásbeli különbségeik ellenére és minden eléjük gördített akadály legyőzése után egybekeltek.

Először 2001-ben találkoztak a skóciai St. Andrews egyetemen, ahol mindketten művészettörténetet hallgattak. Egy egyetemi partin mutatták be őket egymásnak. Eleinte baráti kapcsolatban voltak, mindketten másokkal randiztak, egészen addig, míg egy jótékonysági divatbemutatón Vilmos fel nem figyelt Katalin szépségére. Kapcsolatuk 2004-ben vált hivatalossá, a többi pedig már történelem. Bár 2007-ben pár hónapos szünetet tartottak, végül visszataláltak egymáshoz.

Vilmos herceg 2010. október 20-án, egy kenyai nyaralás alkalmával kérte meg Kate kezét. Az eljegyzést hivatalosan 2010. november 16-án a Clarendon House-ban jelentették be, II. Erzsébet királynő hivatalos hozzájárulásával. Vilmos herceg édesanyja, Diána walesi hercegné kék zafírral és gyémántokkal díszített gyűrűjét adta Kate-nek.

Még nincs vége, lapozz!

Oldalak

  • 1
  • 2