Varga Izabella új életet kezd a Barátok közt után – Ez lesz élete középpontjában mostantól

Varga Izabella számára a Barátok közt vége azt is jelentette, hogy megszűnik a 23 éven át tartó szigorú órarend, amely eddigi életét leginkább meghatározta. A színésznő eddig is a tudatos életmódra törekedett, de a korszak lezárultával elhatározta, hogy mostantól mindennapjai középpontjában az egészség és a fittség áll. Lássuk azt az 5 dolgot, amit Iza a legfontosabbnak tart a sikeres életmódváltáshoz!

Tervezd meg a napodat!

„Rendkívül változatos, ugyanakkor kiszámíthatatlan időbeosztást jelentett a Barátok közt; lehetetlen volt az életembe rendszerességet csempészni. Amikor befejeződött a sorozat, az volt az első, hogy kiszámítható, stabilabb rendszert állítsak fel magamnak. Ezzel alapoztam meg az életmódváltást.” – meséli a színésznő. Azt is hozzátette, általában azzal indul a napja, hogy átnézi teendőit, tervezőnaplóját, ezzel csökkentve a napi kihívások okozta stresszt. Úgy gondolja, ha tervszerűen alakítjuk napjainkat, heteinket, kevesebb eséllyel fogunk elúszni teendőinkkel, és az előkészületekkel nyugalmat, békét is nyerhetünk.

Adj magadnak időt, a fokozatosság megtérül!

Sokan esnek abba a hibába, hogy hirtelen felindulásból vágnak bele a változtatásba, és azonnal, el akarják érni a vágyott alakot vagy egészségi állapotot. Ez persze irreális lenne, sőt a hirtelen extrém változással még árthatunk is magunknak. A színésznő úgy látja, érdemes reális célokat kitűzni: „például ne kezdjünk el 5 km-t futni, ha az elmúlt években egyáltalán nem húztunk fel futócipőt, és túlsúllyal küzdünk. Lépésről lépésre, racionálisan építsük fel a tervünket. Évekkel ezelőtt a futásban hirtelen nagyon nagy örömöm leltem, de a térdem ezzel mélységesen nem értett egyet. A túlzott lelkesedésemmel gyakorlatilag saját magamnak lehetetlenítettem el ezt a mozgásformát.” Iza másodjára már úgy indult neki a futásnak, hogy 2 hónapig csak gyalogolt, először rövid, majd hosszabb távokon. Ezután jött a kocogással kombinált séta, hiszen az ízületeknek is hozzá kell szokniuk az újfajta terheléshez. „Egy applikáció segített a módszeres, kíméletes felvezetésben. Inkább lassan, de biztosan haladjunk! Ugyanúgy megvan a sikerélmény akkor is, hogy ha nem 10 nap, hanem 10 hét alatt születik meg az eredmény!”

Cikkünk folytatódik, lapozz!

Oldalak

  • 1
  • 2