Sztárok

Drámai sors adatott a gyönyörű magyar színésznőnek: mellőzött és kegyvesztett lett, pedig szakmájának szentelte az életét

Váradi színpadi szerepein kívül olyan legendás karakterek szinkronhangjaként írta be magát örökre a szívekbe, mint a Frakk, a macskák réméből Szerénke, vagy Irma a Frédi és Béni, avagy a két kőkorszaki szakiból. Sosem derült ki, miért lett mellőzött a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, aki ennek ellenére szakmájának szentelte életét.

Élete forgatókönyvébe hálátlan szerepet írt a sors Váradi Hédinek

A főleg drámai szerepekből és vígjátékokból ismert Váradi Hédi, a rendkívül tehetséges és szép színművész életét és pályafutását mutatta be az M5 kulturális csatorna. A Magyar nők múlt heti adása rávilágított, egy korszakot meghatározó dívává válhatott volna az érdemes és kiváló művész, hiszen az évtizedek alatt számos generáció számára kultikussá vált rajzfilmek sikeréhez járult hozzá és színházi alakításai is feledhetetlenek. Teljesen váratlanul tört meg a színművész üstökösként felívelő pályafutása a hetvenes évek közepén, amelynek okát máig nem tudják pontosan. „Volt a háttérben egyfajta irányított kultúrpolitikai elnyomás vele szembe” – fogalmazott Sal Endre a műsorban arról a korszakról, amikor a Nemzeti Színház társulatának tagjaként nem kapott szerepeket Váradi Hédi. A mellőzöttség időszakában Gántra vonult vissza. Később beteg édesanyját ápolta, majd maga is megbetegedett és elutasította az életmentő műtétet. „Élete utolsó éveiben újra kapott szerepeket, súlyos betegen rehabilitálták. Drámai és egyben jelképes, hogy a színpadon lett rosszul, kórházba vitték ahonnan többé már nem jött ki” – idézte fel Sal Endre, milyen megrázó véget írt a sors Váradi Hédinek, aki kegyvesztettsége ellenére 57 éves korában bekövetkezett haláláig szakmájának szentelte életét.

A hercegné ismét felvett egy olyan ruhakölteményt, ami miatt minden szem rászegeződött, pedig nem ő volt a szombat este tartott esemény főszereplője.

Leadfotó: Fortepan/Kotnyek Antal

Oldalak

Sztárok
Utazás
Úgy tűnik, havazni fog Mikulás napján, ám korántsem biztos, hogy ettől mindenki el lesz ragadtatva.
Home&Design
A szakemberek nem javasolják, hogy télen a lakásban teregess, ez ugyanis nemcsak penészesedéshez, de nem várt egészségügyi problémákhoz is vezethet.
Lifestyle
A háromgyermekes anyuka története letarolta a világot, hiszen ő volt az egyik első nő, aki arra kérte a plasztikai sebészt, hogy operáljon belőle sussexi ex-hercegnét. A végeredmény megosztó lett.