Sztárok

5 érdekesség, amit nem tudtál a ma 50 éves Uma Thurmanről

Quentin Tarantino hajdani kedvenc színésznője ma kerek évfordulót ünnepel.

A Ponyvaregény és a Kill Bill sztárja volt

Ma ünnepli 50. születésnapját Uma Thurman amerikai színésznő, a kilencvenes évek egyik legnagyobb hollywoodi sztárja, akit a nagyközönség jobbára Quentin Tarantino kultikus filmjeiből (Ponyvaregény, Kill Bill 1-2) ismer. Thurman az utóbbi években szinte teljesen eltűnt a rivaldafényből, azonban korábban impozáns karriert futott be, egy-egy szerepével pedig filmtörténelmet írt. Összegyűjtöttünk 5 izgalmas kulisszatitkot a kerek évfordulót ünneplő színésznőről. Íme!

Tarantinóval összerúgták a port

Bár Uma Thurman Tarantino múzsájaként vonult be a köztudatba, munkakapcsolatuk később megromlott. Már a Kill Bill forgatásán összekülönböztek: Tarantino ragaszkodott hozzá, hogy egy izgalmas akciójelenetben maga a színésznő üljön a volán mögé (a szcéna arról szólt volna, hogy Thurman hősnője megpróbálja elgázolni a film főgonoszát, akit David Carradine alakított), és bár Thurman megpróbálta meggyőzni a rendezőt, hogy ez nem túl jó ötlet, végül mégis engedelmeskedett neki. A jelenetből balesett lett, még Thurman akkori férje, Ethan Hawke is a helyszínre repült, az incidensből pedig végül óriási botrány keletkezett. Thurman évekig nem felejtette el az esetet. Egyesek azt pletykálták, hogy nem csupán munkakapcsolat fűzte Tarantinóhoz, azonban e szóbeszédnek nem volt valódi alapja.

Svéd felmenőkkel büszkélkedhet

Thurman igazán eklektikus családba született: édesapja, Robert Thurman indo- és tibetológusként dolgozott, édesanyja pedig Mexikóvárosban látta meg a napvilágot német és svéd szülők gyermekeként. Később modellként kereste kenyerét, ahogy a színésznő családjának számos női felmenője is.

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Oldalak

Video Tóth Andi ekkor térne visssza az énekléshez
Sztárok
Sztárok
Egyvalami bizonyos: brit trónörökösnek lenni nem csupán hatalmas felelősséggel, de busás vagyonnal is jár.
Sztárok
A legendás karakterszínész Mads Mikkelsen fia a megszólalásig hasonlít a híres édesapjára, bár Carl Jacobsen nem használja ki ennek az előnyeit, ugyanis nem lett belőle sem színész, sem pedig modell...
Lifestyle
Az összeköltözés egy párkapcsolat jelentős mérföldköve, amely számos változást és kihívást hozhat magával.