5 érdekesség, amit nem tudtál a ma 50 éves Uma Thurmanről

Quentin Tarantino hajdani kedvenc színésznője ma kerek évfordulót ünnepel.

A Ponyvaregény és a Kill Bill sztárja volt

Ma ünnepli 50. születésnapját Uma Thurman amerikai színésznő, a kilencvenes évek egyik legnagyobb hollywoodi sztárja, akit a nagyközönség jobbára Quentin Tarantino kultikus filmjeiből (Ponyvaregény, Kill Bill 1-2) ismer. Thurman az utóbbi években szinte teljesen eltűnt a rivaldafényből, azonban korábban impozáns karriert futott be, egy-egy szerepével pedig filmtörténelmet írt. Összegyűjtöttünk 5 izgalmas kulisszatitkot a kerek évfordulót ünneplő színésznőről. Íme!

Tarantinóval összerúgták a port

Bár Uma Thurman Tarantino múzsájaként vonult be a köztudatba, munkakapcsolatuk később megromlott. Már a Kill Bill forgatásán összekülönböztek: Tarantino ragaszkodott hozzá, hogy egy izgalmas akciójelenetben maga a színésznő üljön a volán mögé (a szcéna arról szólt volna, hogy Thurman hősnője megpróbálja elgázolni a film főgonoszát, akit David Carradine alakított), és bár Thurman megpróbálta meggyőzni a rendezőt, hogy ez nem túl jó ötlet, végül mégis engedelmeskedett neki. A jelenetből balesett lett, még Thurman akkori férje, Ethan Hawke is a helyszínre repült, az incidensből pedig végül óriási botrány keletkezett. Thurman évekig nem felejtette el az esetet. Egyesek azt pletykálták, hogy nem csupán munkakapcsolat fűzte Tarantinóhoz, azonban e szóbeszédnek nem volt valódi alapja.

Svéd felmenőkkel büszkélkedhet

Thurman igazán eklektikus családba született: édesapja, Robert Thurman indo- és tibetológusként dolgozott, édesanyja pedig Mexikóvárosban látta meg a napvilágot német és svéd szülők gyermekeként. Később modellként kereste kenyerét, ahogy a színésznő családjának számos női felmenője is.

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!