Újabb olimpikon hagyja el Magyarországot!

Janics Natasa távozása után most a világbajnok vízilabdás – és nem mellesleg borzasztóan sármos – Kásás Tamás is úgy döntött, egy másik országban próbál szerencsét. Az egykori pólós az Amerikai Egyesült Államokban kezd új életet.

"Jelenleg van bennem egy kis üresség. Egyrészt a mozgás hiányzik, mert a testem hozzá van szokva, másrészt az önfeledt játék a társakkal. De maga a versenyzés élménye, az elvárások, már nem hiányoznak. A napjaim utazással és hétköznapi dolgokkal telnek. Januárban pedig Los Angelesbe költözöm, és egy egyetemi csapatnál fogok fiatalokkal foglalkozni” – mesélte nemrég egy interjúban Kásás.

A háromszoros olimpiai aranyérmes vízilabdázó közvetlenül a Londoni olimpia után jelentette be, befejezi pályafutását. Mostanra kipihenve új impulzusokra vágyik, hiszen egy sikerorientált élsportoló nehezen tud sikerélmény nélkül élni. „Muszáj találni valamit, amiben ugyanolyan sikereket tudok elérni, mint a vízilabdában” - mondta Kásás a DTK Showban.

Tamás sportolóktól szokatlan módon, nemrég egy önéletrajzi könyv írásába is belekezdett, a miértekre pedig így felelt: „Nem az én ötletem volt. Úgy gondoltam, hogy elérkezett a megfelelő idő, hiszen úgyis lezártam az életemnek egy szakaszát, és ha szépen megcsináljuk a könyvet, akkor remélhetőleg a közönségnek is tetszeni fog. De hangsúlyoznám, hogy ez egyszeri alkalom, nem felhívás keringőre a médiának, hogy ezentúl mindenről beszélni fogok majd. Ez az első és az utolsó alkalom, de ezt most határozottan akartam.” – hangsúlyozta a HVG kérdésére adott válaszában Kásás.

Kép: origo.hu

Oldalak