Új műsor vár rá ősztől - balatoni interjú Ördög Nórával

Ördög Nórának a "Balaton a Riviéra". A Best of Balaton nagyköveteként a Femcafénak mesélt idei nyaráról és legkedvesebb Balaton-parti helyeiről.

Mióta kötődsz a Balatonhoz és melyek a kedvenc helyeid? A Best of Balaton egyik arcaként főként balatonakarattyai helyeket jelöltél meg.

Ez nem véletlen, mert igazán szorosan azóta kötődöm a Balatonhoz, mióta nekünk is van saját nyaralónk Balatonakarattyán. Előtte is nagyon szerettem a Balatont, de dél-alföldi lányként elég nagy távolságra volt tőlünk, ritkán jutottunk el a tóhoz. De azért vannak gyerekkori emlékeim, hogy voltunk Tihanyban a családdal, nagymamámmal Balatongyörökön, Szárszón gyerektáborban, Zánkán tini koromban versenytánc versenyen többször is, vagy éppen Siófokon kiskamaszként a szüleimmel.

Vannak az északi és a déli part rajongók. Te melyik tábort erősíted? Hol lehet veled összefutni?

A férjemmel a Balatonfelvidék és az északi part szerelmesei lettünk olyannyira, hogy az esküvőnket is Tihanyban tartottuk. Mostanában pedig már a Balaton csücskéhez húz a szívünk. Így mikor a Best of Balaton kurátoraként meg kellett jelölnöm a kedvenc balatoni helyeimet, nem is volt kérdés, hogy főként környékbeli pontok kerülnek fel a palettámra. A kedvenc helyek között mindenképp kiemelném a Magaspartot, illetve nagyon jó éttermeket lehet találni mifelénk. Gasztro-szempontból komoly felemelkedésben van a Balatonnak ez a csücske, itt van rögtön a Pörc vagy az Il Mercato. Nagyon szeretjük a balatoni fesztiválokat is, nagy kedvencünk a Paloznaki Jazzpiknik, de idéntől a Strand Fesztivál is ezek közé fog tartozni, mert nagyon közel költözött hozzánk: Balatonvilágosra. A Balaton megunhatatlan és örök, nagyon sok hely van, ami felfedezésre vár. Az a jó benne, hogy az ember elindul az egyik irányból és mire a körbeér, hogy felfedezze az összes látnivalót, már kezdheti is elölről, mert ahogy telnek-múlnak az évek, újabb és újabb kincsek születnek.

A kedvenceid között van a Paloznaki Jazzpiknik is, ahol idén is részt vettél. A Candy Dulfer koncerten úgy tűnt, férjeddel, Nánási Pállal ugyanolyan nagy szerelemben éltek, mint a két gyermeketek születése előtt. Mi a titkotok?

A Paloznaki Jazzpikniken nagyon felszabadultan tudjuk élvezni a zenét, a társaságot, a koncertélményeket. Azt hiszem, hogy az a titok, hogy nincsen titok. A jól működő párkapcsolat alapja a kölcsönös szerelem, a vonzódás, ami nálunk már az első pillanattól kezdve szerelem volt első látásra. De ez persze nem elég, tudatosan igyekszünk figyelni arra, hogy értékes, minőségi időt tudjunk együtt tölteni, sokat beszélgetni gyerekektől függetlenül is, mert tudjuk, hogy kettőnk kapcsolata a családi boldogság és béke alapja. Az együtt töltött időből pedig újra lehet töltekezni a hétköznapokra.

Meglepődtem, hogy a kedvenceid között helyett kapott az Ultrabalaton is. Te is kipróbáltad már a balatoni futást?

Futóként még nem, de szurkolóként már elkapott a hangulata, ezért is került be a kedvenc programjaim közé. Már napokkal, hetekkel előtte készültünk rá és vártuk, hogy milyen izgalmas lesz, amikor egész álló nap és éjszaka is jönnek a futók, akiket biztatni kell. És tényleg hihetetlen hangulata volt, fantasztikus élményként éltük meg. Futni én is újabban a Balaton partján kezdtem el, nem ilyen távon persze, mint az Ultrabalaton versenyzői, de nem tartom kizártnak, hogy egyszer én is elinduljak rajta, hiszen váltón vannak rövidebb távok is, és az talán még menne is. Szurkolóként idén is várjuk az eseményt, és bízom benne, hogy a lelkesedésünkkel, mi is hozzá tudunk tenni a sportolók emberfeletti teljesítményéhez.

Lapozz, a cikk folytatódik!

Leadfotó, fotó: Best of Balaton

Oldalak