A történelem nagy alakjai, akikről nem tudtad, hogy feltaláltak valamit

Bevonultak a történelembe, emberek milliói rajongtak és rajonganak értük - minden esetben elég egyértelmű, miért. Azonban nem csupán azzal lehettek volna híresek, amiről ma ismerjük őket, ugyanis sokan nem tudják, de ezek a sztárok mind-mind feltaláltak valamit.

Nem erről híresek

A történelem nagy alakjai számos olyan dolgot tettek, ami miatt megjegyezhetjük nevüket, a következőek azonban nem tartoznak ide. Ennek oka egyszerű, szinte senki nem tud róluk. Pedig ha nevüket említjük, egyből beugrik mindenkinek, hogy kiről van szó, azonban ezeket az ötleteiket eddig nem ismerhette senki. A History állította össze a listát, mely lerántja a leplet a történelem legnagyobb alakjainak eddig nem ismert találmányairól.

Volt, aki hétköznapi használati tárgyat talált fel, de olyanok is akadtak, akik a háborúban segítették meg országukat ötletükkel. Egy azonban mindannyiukban közös: nem ezek a találmányok azok, amik miatt a mai napig emlegetjük őket.

Abraham Lincoln az egyetlen amerikai elnök, aki magának tudhat egy szabadalmat. Találmányával hajókat lehetett kiemelni a sekélyes vízből.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: Pixabay

Oldalak