A fél világ érte rajong: dolgok, amiért egyszerűen imádjuk Tom Hardyt - fotók

Szexi, tehetséges és igazi rosszfiú – juthat azonnal eszünkbe, ha Tom Hardyra gondolunk. Nők – és persze férfiak – milliói rajonganak világszerte a születésnapos filmsztárért, aki egy személyben testesíti meg az örök macsót és a gondoskodó édesapát. Imádjuk a filmjeit és mindent, amihez köze van, no meg persze őt magát is: de mi teszi őt ennyire ellenállhatatlanná?

Ma lett 44 éves

Tom Hardy 1977. szeptember 15-én látta meg a napvilágot a délkelet-angliai Hammersmithben, ráadásul művészcsaládban, így nem volt kérdés, hogy később ő maga is erre az útra lép. Színészi karrierjét az HBO és BBC közös gyártású minisorozatában, Az elit alakulatban kezdte, legelső mozifilmes szerepét pedig a 2001-es A Sólyom végveszélyben című háborús alkotásban kapta meg. Nagy sikert hozott számára Christopher Nolan Eredet című sci-fi-thrillere, ahol Leonardo DiCaprio és Joseph Gordon-Levitt oldalán tűnt fel, 2012-ben pedig A sötét lovag – Felemelkedés című Batman filmben formálta meg a főgonosz, Bane karakterét – de még hosszú sorokon keresztül részletezhetnénk munkásságának kiemelkedő elemeit, hiszen színészi tehetsége mindenki számára vitathatatlan. Tom Hardy azonban nem csak a szakmán belüli eredmények miatt érdemel elismerést: a filmcsillag a vásznon túl számtalanszor bebizonyította már, hogy az izmoktól duzzadó, macsó külső egy érző és szerető szívet rejt. Lássuk tehát, miért tartozik Tom Hardy a kedvenceink közé!

Évtizedeken keresztül bizonyultak csekélynek a nők lehetőségei Hollywoodban, s nem túlzás azt állítani, hogy a szórakoztatóiparon belül sokáig nem lehetett nemi egyenlőségről beszélni. A #metoo mozgalom számos más terület mellett a filmiparra is nagy hatással volt, s ennek köszönhetően 2018-2019-ben javulni kezdett a női filmesek, rendezők, producerek és forgatókönyvírók aránya – bár sokak szerint még mindig messze elmarad a várakozásoktól. Szerencsére egyre többeknek kezd sarkalantos ponttá válni a kérdés, ahogy Tom Hardy sem megy el szó nélkül mellette: rendszeresen kiáll nyilvánosan a női filmesek mellett és szorgalmazza a nők helyzetének javítását, valamint a szexizmus megszüntetését.
Kattints a további képekért!

Be kell vallanunk, kifejezetten jót tett neki az idő.

Leadfotó: Profimedia

Oldalak