54 évesen hunyt el a magyar színész, a tengerbe szórták hamvait

Halála előtt pár órával kérte, hogy így búcsúzzanak el tőle.

Hosszan betegeskedett

Szakácsi Sándor fodrász szülők gyermekeként látta meg a napvilágot Budapesten, és már 10 évesen kijelentette, hogy egy napon színész lesz belőle. Tanulmányait 1974-ben fejezte be a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, Várkonyi Zoltán osztályában. Több színházban is megfordult pályája során, 1974–75-re a szolnoki Szigligeti Színházhoz szerződött, majd 1975–1987 között a Vígszínház társulatához tartozott, de részese volt a Rock Színház megalakulásának is. 1989-től 1992-ig szabadúszó színész lett, majd a Nemzeti Színház tagja lett. Színházi szerepei mellett láthattuk több tévéfilmben is, de haláláig dolgozott szinkronszínészként is. Jellegzetes orgánuma miatt haláláig rengeteget munkát kapott. Munkásságát 1985-ben Jászai Mari-díjjal ismerték el. 2007. március 7-én, életének 55. évében érte a halál a nagyszerű művészt, aki az utolsó pillanatig abban bízott, hogy felgyógyulhat a rákból. Halálos ágyán közölte végakaratát szeretteivel, akik teljesítették a tragikus sorsú színművész utolsó kívánságát.

Lapozz, a cikk folytatódik!

Oldalak

Lifestyle
Ha eddig nem tűnt volna fel, pillants rá a billentyűzetedre, sőt: tapogasd meg az F és J billentyűket. Érezni fogod a pici vonalkát, amik jó okkal vannak ott.
Lifestyle
Vannak olyan ínycsiklandozó ételek és italok, amiket mindannyian szeretünk fogyasztani, ám ha jót akarunk magunknak - és a diétánknak - este 6 után inkább jobb, ha még eszünkbe sem jutnak.
Sztárok
Kiderült, hogyan sikerült olyan hamar beilleszkednie a királyi családba Katalinnak, és hogyan tett szert majdhogynem akkora népszerűségre az emberek között, amire egykor csak Diana volt képes.