Südi Iringó és a Nyári lányok a tehetséggondozás mellett kampányolnak

Südi Iringó, valamint Nyári Aliz és Nyári Edit egy olyan rendezvényhez csatlakoztak, melynek célja a tehetségek minél szélesebb körű megmutatása és a tehetséggondozás. A 2013. május 11-12-én megrendezett eseményen teret és mikrofont kap kicsi és nagy, táncos lábú és dalos pacsirta, fiú és lány, valamint a felnőtt korosztály is.

Südi Iringó alázatra és szorgalomra neveli a gyerekeket

Manapság egymást érik a különböző tehetségkutató műsorok a TV-ben, ahol bárki megmutathatja énekes, táncos vagy épp hangszeres tudományát, korra-nemre való tekintet nélkül. Most itt a lehetőség, hogy egy ennél sokkal személyesebb keretben láthassunk fiatalokat és idősebbeket, amatőröket és profikat egyaránt.

Egy budaörsi lakberendezési áruház ugyanis életre hívta Zenei Majális című rendezvényét, amely során az oda látogatók a legkülönfélébb produkciókban gyönyörködhetnek. Fellépnek zeneiskolák és művészeti iskola növendékei, néptánc, hastánc és hip-hop tánc művelői (pl. a Quantum XXL formációból ismert fiúk iskolája, a Blacktime Tánciskola). A szombati nap sztárfellépője pedig Südi Iringó és TáncStúdiójának előadása lesz, több alkalommal is.

Mint Iringótól megtudhattuk, örömmel csatlakozott a rendezvényhez, mert nagyon fontosnak tartja, hogy egy tehetséges kisgyermeknél minél előbb kiderülhessen, miben igazán jó. „Ez nem csak következő kiskamasz, kamasz és fiatal felnőtt éveit határozza meg – kezdi Iringó-, hanem az egész Élethez való hozzáállását és abban való érvényesülését. Meggyőződésem, hogy aki versenysportban eltölt néhány, vagy akár sok-sok évet, megtanul kitartónak, alázatosnak és szorgalmasnak lenni, és ez élete minden területére pozitív hatással tud lenni"- mondja Iringó.

A vasárnapi nap sztárprodukciója Nyári Aliz és Nyári Edit nevéhez köthető! A tehetséges testvérpár is lelkesen vesz részt a kezdeményezésben. „Nagyon fontosnak találom a tehetségek felfedezését és gondozását- kezdi Edit. Gyermekkorunkban testvéremmel, Alizzal együtt már korán megmutatkozott a zene iránti szeretetünk és tehetségünk. Ezt követően szüleink mindig nagy hangsúlyt fektettek a zenei tanulmányainkra és a tehetséggondozásra. Ezért egy nagyszerű dolognak tartjuk az áruház kezdeményezését, hogy teret adnak a tehetségeknek a bemutatkozásra. Ez valaminek a kezdete lehet, akár egy életre meghatározó módon” – hallhatjuk Edittől.

Testvéréhez hasonlóan Aliz is határozottan támogatja a fiatal tehetségek mielőbbi felkutatását. „A tehetség még önmagában nem elég- mondja Aliz-, de szükséges ahhoz, hogy elkezdődjön egy folyamat, amely során a felfedezett képességet fejlesztjük, csiszoljuk. Ehhez a fejlődéshez kitartás, szorgalom, elhivatottság és sok-sok munka szükséges. Minél előbb kiderül a tehetség, annál nagyobb esély van arra, hogy megfelelő irányban haladjon és sikeressé váljon az ember azon a területen, amelyben kiemelkedő képességei vannak” – fejti ki Aliz.

Fotó: Fiala Gábor

Oldalak

Szólj hozzá Te is!