Drámai történet: Stevie Wonder elárulta, hogyan veszítette el a látását

Stevie Wonder többszörös Grammy-díjas amerikai énekes, zongorista, zeneszerző, aki nagy hatással volt a popkultúra alakulására. Tehetségét csak még lenyűgözőbbé teszi az a tény, hogy a 71 éves híresség teljesen vak.

A poptörténet egyik legnagyobb hatású zenésze

Stevie Wonder soha életében nem látott, s bár ez rengeteg kihívást jelentett a számára, mégsem akadályozta meg őt abban, hogy valóra váltsa az álmait. Nyolcévesen már remekül zongorázott, és mindössze 11 éves volt, amikor 1961-ben a detroiti Motown kiadóhoz szerződött. Egy évvel később Little Stevie Wonder néven elkészítette első lemezfelvételét, majd pár esztendő elteltével a Black Bull Music Publishing Rt. elnöke lett. Az 1980-as évek közepére több mint 300 platina és gyémántlemezt adott ki, s nincs ma olyan ember a világon, aki ne ismerné legalább egy alkotását. Sikere mind a mai napig töretlen, köszönhetően az olyan nagy slágereinek, mint például a Superstition, I Was Made to Love Her, vagy az I Just Called To Say I Love You. Már pályafutása elején is rengeteg inspirációt és támogatást kapott az édesanyjától, aki mindig azt mondta neki, sose hagyja, hogy a vaksága eltántorítsa a céljaitól. Na de hogyan veszítette el valójában a látását a világhírű zenész? A galériánkból kiderül!

Stevie Wonder – születési nevén Steveland Hardaway Judkins – 1950. május 13-án látta meg a napvilágot a Michigan állambeli Saginaw nevű településen. Sokan úgy tudják, már eleve vakon született, ám a közhiedelemmel ellentétben az énekes története sokkal drámaibb ennél…
Kattints a további képekért!

Virginia Bocelli még csak hétéves, de mindenki elámul a szépsége láttán.

Leadfotó: Profimedia

Oldalak