Sztárok

Nem bízta a véletlenre! Amerikában tanulmányozta a humort Orosz Gyuri

Műsorvezetőként kezdte, ma novellákat és forgatókönyveket is ír, de legtöbben a Showder Klub humoristájaként ismerik. A Stand up comedy Humortársulat művészeti vezetőjével, Orosz Gyurival beszélgettünk. (x)

Változott a humorod az évek alatt?

Igen. Egyre inkább azt érzem, hogy egy stand up comedy történetnek kell, hogy legyen valamilyen üzenete is. Amennyiben a humorista rendelkezik azzal az eszköztárral, hogy megnevettesse a nézőtéren ülőket, akkor már egyszerű dolga van, hiszen csak beszélnie kell egy őt foglalkoztató témáról és a tapasztalata, a humor „vértje” viccessé teszi mindazt, amit közölni szeretne. Ezt ma már meg tudom csinálni.

Műsorvezetőként kezdted, hogyan lettél humorista?

Szerintem a családom tehet róla, ők is nagyon viccesek, mindenkiben van humorérzék. Az öcsémből például majdnem humorista lett, de végül a családi könyvelőirodát vette át. Szerencsére a párom is nagyon vicces, sőt egyre viccesebb, több poénját beépítettem már a műsoromba. Készítettem egy videót a lánykérésemről, amit ha visszanézek könnyes lesz a szemem, de nem a sírástól, hanem a röhögéstől, mert Kriszta annyira vicceseket válaszol, hogy elkap a röhögőgörcs.

Ti együtt is dolgoztok.

Valóban, a társulatnak én csak a művészeti vezetője vagyok, a producere a párom Kállai Kriszta, akivel ezt az egész társulatot felépítettük. Én álmodozom, ő pedig megvalósítja.

Nemrég megváltozott a társulatotok neve, miért?

Egy közös amerikai utazáson találtuk ki, ahol azt láttuk, hogy mindent úgy hívnak ami. A cégtáblákból minden kiderül, nem kell gondolkodni, hogy mi van az ajtón túl. Így lettünk Komédia Stúdióból Stand up comedy Humortársulat. Ráadásul mi tényleg igazi stand up comedy-t csinálunk, nem vittük be színházakba a műfajt, nem csinálunk egyszemélyes kabaré számokat. Arra viszont nagyon ügyelünk, hogy míg a forma amerikai, a tartalom mindig magyar marad.

A tehetséggondozás a kezdetektől jelen van nálatok...

Igen, tanító típusú ember vagyok, annak idején az is felmerült, hogy tanár leszek, de nem lettem, viszont a társulatban ki tudom élni ezt az ambíciómat, hiszen immár 6. éve rendezzük meg a Humortechnikum tehetséggondozó programot. Nekem is nagyon jó, hogy a társulatba folyamatosan érkeznek fiatal tehetségek, mert a velük való foglalkozás engem is fejleszt, ugyanis látom bennük a saját hibáimat is.

Mire vagy a legbüszkébb az eddigi eredményeidből?

Állandó fellépője vagyok a Showder Klubnak és a Rádiókabarénak, számos műsoromat bemutatta a Comedy Central, a legújabb hobbim a sci-fi novellák írása, amiből az elsőt le is hozta a Galaktika magazin. Amikor a könyvhéten ott ültem a kis dedikáló székemben és Nemere István gratulált, akkor rájöttem, hogy ez kezdete valaminek.

Nagyon örültem a felkérésnek a Interakció Produkció részéről, hogy mini jelenetek vezető írója legyek a cég által gyártott, a Sony portfólió öt hazai tévécsatornájára egyedi, hazai formátum alapján készülő időjárás-jelentés részére. Ezek az aktuális időjárási adatokhoz kapcsolódva láthatóak az AXN, a Sony Max, a Sony Movie Channel, a VIASAT3 és a VIASAT6 képernyőjén. Ráadásul két közvetlen kollégám szerepel bennük, Horváth Gábor és Záhonyi-Ábel Dávid, így abszolút rájuk tudom írni a történeteket. A legbüszkébb arra vagyok, hogy mindezt saját erőből értem el. Semmi nem jött könnyen, de szerencsére az a típus vagyok, akit az akadályok nem tántorítanak el, sőt!

Kövesd az Instagramon is!

https://www.instagram.com/standup_comedy_humortarsulat/ | @standup_comedy_humortarsulat
https://www.instagram.com/oroszgyuri/ | @oroszgyuri

Oldalak

Sztárok
Egészség
A rák persze a genetika miatt kialakulhat olyan embereknél is, akik eddig teljesen egészséges életet éltek. Azonban ha háttérbe szorítasz néhány rossz szokást, akkor jóval kisebb az esélye, hogy...
Utazás
Még nem indult be a szezon, de lassan érdemes elgondolkodni, szeretnénk-e szállást foglalni a Balatonnál idén. Annyi biztos, hogy borsosabb árakra készülhetünk, mint tavaly.
Lifestyle
A Napoletana 1963. augusztusában nyitotta meg kapuit a Váci utca 16-ban, az egykori Fontana üzletház helyén. Akkor viszont még nem igazán tudtuk, mi is az az eredeti olasz gasztronómia!