Elhunyt a Szex és New York világhírű színésznője, alulmaradt a rákkal folytatott küzdelmében

Sondra James 82 évesen hagyta itt az árnyékvilágot.

Világsztárok partnereként bizonyította tehetségét

82 esztendős korában elhunyt Sondra James amerikai színésznő, akit a nagyközönség a Szex és New York, valamint az Esküdt ellenségek című tévésorozatokból ismerhetett - írja a Deadline. Jones négy évtizedet töltött a színpadon, az ezüstvásznon és a kisképernyőn, s olyan világhírű színészek partnereként csillogtathatta meg tehetségét, mint Ben Affleck, Christopher Lloyd, az Oscar-díjas Robert De Niro vagy a szintén Oscar-díjas Joaquin Phoenix - utóbbival a 2019-es pszichológiai thrillerben, a Joker címűben játszott együtt.

A közönség viszonylag későn, 1995-ben láthatta először a filmvásznon, méghozzá Woody Allen Hatalmas Aphrodité című művének egyik szerepében. Később az Alfie, a Tőzsdecápák: A pénz nem alszik és a Pókember: Hazatérés című produkciókban is felbukkant. Utolsó filmje a George Clooney által rendezett The Tender Bar volt, melyben Ben Affleck és Christopher Lloyd oldalán játszott (a filmet csak jövőre mutatják be a mozik).

James a Szex és New York, a Gengszterkorzó, az Esküdt ellenségek, a Harmadik műszak és a Különleges ügyosztály című tévésorozatokba is szerepet vállalt. Öt hónapig küzdött a rákkal, mígnem szervezete feladta a küzdelmet.

Leadfotó: 123rf

Oldalak