Sztárok

Leleplezte Ruttkai Éva titkát a magyar fotográfia nagyasszonya: Keleti Éva elárulta, mit tudott meg a színésznőről

Keleti Éva egész élete során a fényképezőgépen keresztül próbálta megismerni az embereket. Évtizedes pályafutása alatt számos legendás művésszel találkozott, többek között például Ruttkai Évával, akinek egy titkára munka közben jött rá.

Sok legendás portré kötődik a nevéhez

Keleti Éva számára már egészen fiatalon egyértelművé vált, hogy a fotózással szeretne foglalkozni: 1949-től az ELTE Természettudományi Karának fizika-kémia szakán tanult, végül azonban otthagyta az egyetemet, majd elkezdte a riportertanfolyamot Vadas Ernő és Langer Klára tanítványaként, hamarosan pedig színes tematikájú riportfelvételei, színház- és táncfotói, valamint portréi által a magyar fotóművészet kiemelkedő alakjává vált. A Kossuth- és Balázs Béla-díjas fotográfus, érdemes és kiváló művész több évtizedes munkássága alatt legendás művészekről is készített portrékat – köztük volt Ruttkai Éva Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színésznő is, akinek egy titkára munka közben jött rá. Részletek a galériában!

Az Almárium vendége volt Keleti Éva, aki hosszabb kihagyás után három éve újra elkezdett dolgozni, és azóta már több kiállítása is volt. Nevéhez megszámlálhatatlanul sok legendás portré kötődik hazánk nagy művészeiről és úgy látja, képeinek titka kíváncsiságában rejlik.
Kattints a további képekért!

Durva jelzőkkel illette Ruttkai Évát, a kor egyik legkeresettebb és legkedveltebb színésznőjét.

Leadfotó: Fortepan / Kotnyek Antal

Oldalak

Sztárok
Egészség
Talán te sem gondoltad volna, de a növényi alapú tejalternatívák közül a mandulatej mögött bizony a zabtej a legnépszerűbb választás, amely az elmúlt időszakban igencsak éles vitákat váltott ki,...
Lifestyle
A tulipán virágzása elképesztő és káprázatos látvány, viszont ahhoz, hogy sokáig tartson a csoda, meg kell adni a növényeknek a megfelelő gondoskodást.
Sztárok
Balogh Levente és a kislánya között nagyon jó a kapcsolat. Ez onnan is látszik, hogy Szimi oda is tud pörkölni néha az édesapjának.