Sztárok

Elképesztő dolgot állított Alain Delon nagy szerelme: édesanyja Hitler szeretője volt

Bő 65 évvel ezelőtt forgatták a legendás Sissi című filmet, amely Magyarországon is mind a mai napig hatalmas népszerűségnek örvend. Bár nincs olyan év, hogy valamelyik hazai csatorna ne tűzné műsorra karácsonyi időszakban, mégis vajmi keveset tudunk arról, hogyan alakult a sorozatban feltűnt színészek élete.

Milyen életet éltek?

A Romy Schneider főszereplésével készült klasszikus filmtrilógia a legendás magyar királyné, Erzsébet életét járja körül: 1955-ben készült az osztrák-német alkotás "első része", majd a következő két évben két újabb epizód született. Sissi története meghódította a világot, és világhírűvé tette a főszereplőt alakító Romy Schneidert, akinek volt kitől örökölnie a tehetségét, ugyanis mindkét szülője színészként tevékenykedett. Mindössze 15 éves volt, amikor megkapta élete első szerepét, egy évvel később pedig már Viktória – Egy királylány gyermekkora című filmben alakította a királynő karaktert. Az igazi áttörést a Sissi című romantikus életrajzi filmsorozat hozta el a számára, s bár a karrierje a csillagos égig szárnyalt, a magánéletét kudarcok sorozata árnyékolta be. Eleinte úgy tűnt, az Alain Delonnal szövődött szerelme és a később megkötött házassága egy életre szól, de a pár a sok munka miatt eltávolodott egymástól, a színész pedig végül a gyermekével várandós szeretője, Nathalie Barthélemy karjaiba menekült. Romy a válás után egy berlini színházigazgatóhoz ment feleségül, akitől megszületett a fia, David Christopher, ám néhány évvel később ez a házassága is zátonyra futott. Amikor David balesetet szenvedett és 14 éves korában elhunyt, a színésznő az alkohol és az altatók rabja lett. Harmadik házasságából megszületett második gyermeke, Sarah Magdalena, ám a színésznő a kislány édesapjától is elvált végül. Romy 1982-ben, mindössze 43 évesen hunyt el a párizsi lakásán – az első híresztelések úgy hangoztak, hogy a színésznő öngyilkos lett, végül kiderült, hogy halálát szívelégtelenség okozta. Túlzás nélkül állíthatjuk tehát, hogy Romy életét tragédiák sora kísérte, no de vajon hogyan alakult a Sissi című filmsorozatban feltűnt kollégái sorsa? A galériánkban kiderül!

Ugyan Vilma Degischer a Sissit megelőzően leginkább színházi szerepekben tűnt fel, a legtöbben mégis Zsófia hercegnőként ismerik. S bár a karaktere a gonosz mostoha volt, mégis milliók rajongtak érte, így egész életében Bécs egyik ünnepelt művésznője volt, ráadásul férje, valamint két közös lányuk is színészi pályára lépett. Vilma 1992-ben hunyt el.
Kattints a további képekért!

A gyönyörű Romy Schneider olyan Sissit adott nekünk jó 65 évvel ezelőtt, aki egyenesen beleégett az elménkbe. Ezek után érthető, ha sokaknak elképzelhetetlen egy másik Erzsébet, márpedig hamarosan érkezik a legújabb sorozat a királynőről.

Leadfotó: Profimedia

Oldalak

Sztárok
Sztárok
Jean Harlowból sugárzott a szexualitás, korának egyik legnagyobb ikonja volt, akit nők ezrei utánoztak – halála előtti napokban azonban a színésznőn egy furcsa, egészen kiábrándító tünetet...
Sztárok
Kim Basinger csak árnyéka egykori önmagának, hiszen valóságos plasztikrém vált 69 éves korára az anno imádott és csodált szőke bombázóból.