Ő volt Alain Delon nagy szerelme, akiről sokan a mai napig azt hiszik, hogy 43 évesen öngyilkos lett

Romy Schneider idén szeptemberben lenne 83 éves, a színésznő azonban 43 évesen, 1982-ben örökre lehunyta szemeit – sokan a mai napig úgy gondolják, hogy Alain Delon egykori szerelme öngyilkos lett, ám nem egészen így történt.

Szakmailag szinte mindent elért, amit lehetett, magánéletében viszont bőven akadtak gondok

Romy Schneider karrierje szinte már a kezdetektől borítékolható volt: Rosemarie néven látta meg a napvilágot 1938. szeptember 23-án Bécsben, és egyenesen egy színészcsaládba született. Apja, édesanyja, illetve apai nagyanyja is a színészetnek hódolt, Romy pedig maga is érdeklődött a szakma iránt: bár apja és anyja 1945-ben elváltak, mindkettőjükre felnézett – amikor apját a filmvásznon látta játszani eldöntötte, hogy neki is színészi pályára kell lépnie. Romy egyébként egy egyházi leányiskolában és internátusban tanult, itt sajátította el az önfegyelmet, és csak a nyári vakációt töltötte otthon. Már fiatalkorában kiderült, hogy tehetségesen rajzolt, ezért iparművészeti iskolába készült, ekkor azonban érkezett egy telefonhívás, ami megváltoztatta az életét: édesanyja egyik nyáron telefonált neki, hogy lenne-e kedve eljátszani a filmbeli lányának szerepét, Romy pedig a legnagyobb örömmel mondott igent a felkérésre. 15 évesen az Amikor a fehér orgona virágzik című filmben debütált, innen pedig már nem volt visszaút: a film óriási sikert aratott, Romyra pedig felfigyeltek a rendezők, akik őstehetségnek tartották őt. Innentől karrierjének sikere kódolva volt: főszerepet játszhatott a Sissiről szóló három filmben, mégis a Christine című alkotás forgatása lett talán az egyik legmeghatározóbb számára, hiszen itt találkozott nagy szerelmével, Alain Delonnal.

Alain és Romy a Christine című film forgatása alatt szerettek egymásba, a férfi kedvéért pedig a színésznő elhagyta Németországot és Párizsba költözött Delonnal. 1959-ben sor került az eljegyzésre is, ám ezt négy évvel később felbontották, pedig nagy szerelem volt az övéké.
Kattints a további képekért!

A műsorvezetőnő egy nosztalgikus fotót posztolt édesapjáról, a kommentelők és Nóri szerint pedig Nánási Pállal közös fiúk, Vencel elképesztően hasonlít a férfira.

Leadfotó: Profimedia-RedDot

Oldalak