Sztárok

Áll a bál: ötvenöt év után pert indítottak a meztelen jelenetek miatt Zeffirelli Rómeó és Júliájának főszereplői

Az 1968-as mozi forgatásának idején mindkét főszereplő kiskorú volt, és most szexuális visszaélés, továbbá érzelmi károkozás miatt indítottak pert a filmstúdió ellen.

Azt állítják, a rendező félrevezette őket

Ötvenöt évvel a forgatás után indítottak pert a Paramount filmstúdió ellen a Franco Zeffirelli által rendezett Rómeó és Júlia (1968) főszereplői: Olivia Hussey és Leonard Whiting azt sérelmezik, hogy a filmklasszikus egyik jelenetében mindkettejüknek meztelenre kellett vetkőznie, pedig a forgatás időpontjában még kiskorúak voltak. Hussey és Whiting szexuális abúzus, valamint érzelmi károkozás miatt indított pert a Paramount ellen - számolt be róla a Variety.

Úgy hírlik, Zeffirelli korábban azt mondta a két főszereplőnek, hogy a kifogásolt jelenetben majd testszínű fehérneműt fognak viselni, később mégis arra utasította őket, hogy minden ruhájuktól szabaduljanak meg a kamerák előtt. Hussey és Whiting azt állítja, a direktor becsapta őket, amikor azt ígérte nekik, hogy a meztelenül leforgatott hálószobajelenet nem kerül majd be a film végső változatába.

500 millió dollárra perlik a stúdiót

„Naiv gyerekek voltak a hatvanas években, akiknek fogalmuk sem volt, mi vár rájuk. Egyik pillanatról a másikra akkora hírnévre tettek szert, amekkorára sosem számítottak, ráadásul egy olyan visszaélés áldozatai lettek, amit nem tudtak kezelni” - mondta a színészpárost képviselő ügyvéd, Solomon Gresen.

Hussey és Whiting több mint 500 milió dolláros kártérítést követel a Paramounttól. A perre egy kaliforniai törvény biztosít lehetőséget, amely tavaly december 31-ig módot adott a gyerekek ellen elkövetett, de napjainkra elévült szexuális visszaélések jelentésére.

Franco Zeffirelli, aki a Rómeó és Júlia mellett olyan filmeket jegyzett rendezőként, mint az 1990-es Hamlet Mel Gibson főszereplésével, vagy épp A názáreti Jézus (1977) című minisorozat, 2019 júniusában hunyt el.

Havas Gertrúd és Bölöni Kiss István kollégák voltak, akik a Mazsola és Tádé című bábfilmen is együtt dolgoztak, de nem csupán a munkakapcsolat kötötte össze őket, hanem a sírig tartó szerelem is.

Leadfotó: Bettmann / Getty Images

Oldalak

Sztárok
Egészség
Ha nem szeretnéd már idejekorán hajfesték segítségével elfedni ősz hajszálaidat, hanem inkább egy természetes módszert próbálnál ki, ami lelassítja az őszülést, akkor jó helyen jársz, ugyanis...
Fashion&Beauty
Anderson megújhodott külleméről még kolléganője, a magyar származású Jamie Lee Curtis is elmondta a véleményét.
Lifestyle