Sztárok

Belerokkant a depresszióba és a magánéleti válságba a gyönyörű szexszimbólum: hanyatlása miatt az alkoholban keresett vigaszt

Rita Hayworth az 1940-es évek egyik legfényesebben ragyogó filmcsillaga volt, aki tehetségével és szépségével a szakmát, valamint a közönséget is az ujja köré csavarta. Élete azonban szomorúan ért véget: idős korára depressziós lett, emiatt gyakran az alkoholban kereste a kiutat.

Nem bírta tovább a küzdelmet

Eredeti neve Margarita Carmen Cansino, apja spanyol táncos, anyja ír-angol táncosnő volt. A legenda szerint róla nevezték el a Margarita koktélt. 1937-ben férjhez ment Edward Judson menedzserhez, aki sztárt faragott belőle. Beszédórákat vetetett vele, lefogyasztotta, a hollófekete haj előbb gesztenyebarnára változott, végül teljesen kiszőkült, keresztnevét lerövidítették és megkapta az anyai Haworth vezetéknevet, egy elegáns y betoldásával. Rita Hayworth 1939-ben elsöprő (kassza)sikerrel mutatkozott be a Csak az angyaloknak van szárnyuk című filmben. A Columbia stúdió tizenhárom kisebb szerep után kölcsönadta a Warner Brothersnek, ahol megszületett a démoni szőke vamp, a "szerelemistennő". Tánctudását Gene Kelly és Fred Astaire partnereként csillogtatta, a revüfilmek egyszerre tették sztárrá és bálvánnyá. Érdekesség, hogy kellemes hangja ellenére filmjeiben egész pályafutása során más énekelt helyette. Részletek a galériában!

Bár a magánéletben félénk, csendes, szerény jelenség volt, a filmvásznon robbanékony, érzéki nőket alakított. Ő lett a női szexepil megtestesítője, képe felkerült a Life magazin címlapjára és az 1946-ban a Bikini-szigeteken felrobbantott kísérleti atombombára is.
Kattints a további képekért!

Jackie Kennedy egy személyen testesítette meg az eleganciát, a nőiességet, a kecsességet és az ízlésseséget, nem csoda, hogy Amerika-szerte rajongtak érte. Az imádott First Lady élete látszólag maga volt a tökély, a kulisszák mögött azonban mindennapjait szomorúság és magány árnyékolta be.

Leadfotó: Silver Screen Collection/Getty Images

Oldalak

Sztárok
Fashion&Beauty
A legújabb nadrágtrend igen megosztó, azonban a divatrajongók könnyedén becsempészhetik a ruhatárukba.
Lifestyle
A Skorpió erőteljes és megmagyarázhatatlan nyugtalanságot tapasztalhat. Napi horoszkóp!
Fashion&Beauty
Jennifer Aniston korábban már többször is megosztotta gondolatait az életében valaha kipróbált, akár egészen bizarr szépségápolási kezelésekről, van viszont egy, amely valóban nagyon bevált neki.