Random találkozás - interjú Koczkával, a Random Shooting kitalálójával

Mindenki csak így hívja: Koczka. Reklám-fotózások, forgatások fodrásza, a modell és előadói világban saját szakmájának egyik sztárja, hosszú ideje.

FemHullám - beszélgetések Kraszkó Zitával

A FemHullám rovatában olyan emberekkel beszélgetek, akikkel már találkoztam vagy valamilyen közünk volt egymáshoz. Akikkel valaha útjelző táblái voltunk egymásnak - és az is lehet, hogy bár hálásan, de már rég elhaladtunk egymás mellett - vagy folyamatosan közös hullámhosszon rezgünk. Figyeljük egymást, sokat tudok róluk és az érdekel, kik is ők valójában. Biztosan másképpen kérdezek és talán másképpen válaszol az, akivel egy FemHullámhosszon vagyunk.

Reklám-fotózások, forgatások fodrásza, a modell és előadói világban saját szakmájának egyik sztárja, hosszú ideje. Legalább tizenöt éve ismerem, ő pedig arra is emlékszik, hogy azért töltöttünk életünkben először több időt együtt, mert olyan rosszul volt levágva a hajam, hogy neki kellett helyre hoznia. Egyszerűen mindenre emlékszik. És meglátja a lehetőséget, nemcsak egy elrontott frizurában, de az alkotásban is. Évek óta nem vállal munkát csütörtökön, ez ugyanis a Random Shooting Day, az a nap, amikor az általa szervezett, véletlen alapon szerveződött, beauty alkotói gárda, az éppen ráérő modellel, színésznővel, vagy énekesnővel különleges fotósorozatokat készít.

Mikor jutott eszedbe, hogy létrehozd ezt a nagyon munkaigényes, csöppet sem rentábilis vállalkozást?

Néhány évvel ezelőtt volt egy időszak, amikor azt éreztem, hiányzik az alkotás. Akkor már létezett a keddi, improvizációs koncert sorozat, a Random Trip. Arra gondoltam, miért ne csinálhatnánk ezt meg a mi szakmánkban is.

Azért ez nem csak arról szól, hogy te csinálod a hajakat...

Nemcsak arról, ezt több, mint négy éve én tartom egyben.

Mi a rendszer? Hogyan szerveződtök?

Az a menete, hogy előző szerda estig megkapom a modellről a képet, csütörtökön felteszem a csoportba és aki elsőnek visszaír, hogy vállalja, annak kell megalkotnia a moodot, azaz a koncepciót, amit szeretne megvalósítani. Van, egy több, mint kétszáz fős Facebook csoportunk, sminkesekkel, fotósokkal, stylisztokkal, de nem tudom előre, hogy kikkel fogunk együtt dolgozni.

Fotó: Sárosi Zoltán, styling: Kiss Márk, makeup: Aradi Nóra, model: Eke Angéla, haj, concept: Koczka, grafika: Gábor Tamás Indian

Ebben a szakmában általában összeszokott csapatok dolgoznak itt pedig random rendezősik össze a beauty-team. Ezt hogyan viselik a gyakran sztárnak számító alkotók?

Igen, abszolút volt már olyan, hogy az a négy ember, életében akkor találkozott először. De ezek a fotózások sikerülnek a legjobban, mert ilyenkor mindenkiben olyan megfelelési vágy van, hogy nagyon odateszi magát. Három nap alatt hozzuk össze, engedéllyel, helyszínnel, stábbal együtt. Nem beszélve az ügynökségekről, akik küldik az éppen ráérő modellt.

Az ügynökségek is ingyen vállalják?

Igen, mert a modellért cserében kapnak fotókat, tehát ez egy win-win szituáció. Szívesen adják, mert nem kötöm semmihez. Tök kezdő, éppen leszerződtetett modellekkel is szívesen dolgozunk.

Nézegess sztárfotókat! - cikkünk a következő oldalon folytatódik

Leadfotó: Koczka

Oldalak

20 perc őszintén - Sztárok hazugságvizsgáló alatt!