Sztárok

Sosem hallott titokról rántotta le a leplet a Queen legendája: meglepő, mi ihlette a zenekar egyik legnagyobb slágerét

A Queen világhírű gitárosa, Brian May egy friss interjúban osztott meg néhány történetet a zenekarral kapcsolatban, valamint elmesélte azt is, valójában mi inspirálta őket arra, hogy elkészítsék az egyik leghíresebb slágerüket.

A rocktörténet egyik legkiválóbb szerzeménye

Minden idők legnagyobb hatású együtteseként vonult be a történelembe a Queen, amelynek meghatározó egyénisége Freddie Mercury, az 1991-ben AIDS-ben elhunyt karizmatikus énekes volt. A brit rockzenekar számos, lassan örökzölddé váló világslágert alkotott, köztük a We Are the Champions, a Bohemian Rhapsody és a Don’t Stop Me Now című számokat, melyek mind a mai napig töretlen sikernek örvendenek még a fiatalabb generáció körében is. A formáció legendás szólógitárosa, Brian May már 75 éves, de napjainkban is aktívan zenél, koncertezik és ápolja a kapcsolatot a rajongókkal, emellett szívesen mesél azokról az időkről, amikor a Queen a fénykorát élte. Legutóbb például egy sosem hallott titkot tárt fel egy interjúban, és elárulta, valójában mi inspirálta őket annak idején, hogy elkészítsék az egyik leghíresebb szerzeményüket. Részletek a galériában!

A We Will Rock You című sláger egyike a Queen legismertebb és legjellegzetesebb dalainak, amit a világon mindenhol ismernek – ám arról ma már csak kevesen tudnak, minek a hatására született meg a kiváló rockhimnusz.
Kattints a további képekért!

Freddie Mercury már 30 éve nincs közöttünk: a Queen frontembere tragikusan fiatalon, mindössze 45 évesen vesztette életét, s a mai napig nem tudni, hol helyezték örök nyugalomra.

Leadfotó: Gavin Kent/Mirrorpix/Getty Images

Oldalak

Sztárok
Sztárok
Gyurta Dániel öccse, Gyurta Gergely is elismert sportoló, világ- és Európa-bajnoki bronzérmes úszó.
Sztárok
A hétfői RTL Reggeli egyik témája a mesterséges intelligencia volt, amiről a műsorvezetők Tóth Szabival beszélgettek.
Fashion&Beauty
Már javában elstartolt az esküvői szezon, éppen emiatt érdemes felkészülni ezekre az eseményekre.