Sztárok

Psota Irén megrázó múltja: ez a fájdalmas titok emésztette haláláig a legendás színésznőt

Psota Irén sosem bocsátotta meg magának, amit tett.

Az ikonikus nő

Ki tudná elfelejteni a magyar színjátszás egyik emblematikus alakját, akinek a hangja a mai napig a fülünkben cseng? A Nemzet Színésze címmel kitüntetett, kétszeres Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas színésznő, Psota Irén 1929. március 28-án látta meg a napvilágot Budapesten. 1952-ben végezte el a Színház- és Filmművészeti Főiskolát, ezután azonnal a Madách Színházba került. 1980-ig játszott itt. Később a Népszínház, majd a Nemzeti Színház társulatának tagja volt. 2009-ben lépett utoljára színpadra, ezután teljesen visszavonult. A közönség hiába hiányolta őt: utolsó éveiben nagyon megromlott az egészsége, 2014-ben szívinfarktust kapott, egy évvel később pedig combnyaktörést szenvedett. Ezt újabb infarktus, majd egy durva tüdőgyulladás követte. Ekkor még hazatérhetett otthonába. 2016. februrár 25-én álmában hunyt el szívelégtelenség következtében.

Lapozz, cikkünk a következő oldalon folytatódik!

Oldalak

Sztárok
Sztárok
Háfra Mari nemrégiben interjút is adott, melyben elárulta, hogyan ismerkedett meg Jimmyvel, és milyen volt valójában rövid, de annál szenvedélyesebb kapcsolatuk.
Lifestyle
Valahol Amerikában él egy család, aki meglepő módon az ország, ha nem a világ leghíresebb sorozatgyilkosának köszönheti gyermekének életét.
Sztárok
Valószínűleg maga a hercegné sem számított arra, hogy idén egy asztalhoz ülhet majd az újdonsült királlyal és pereputtyával annyi év után.