5 éve hunyt el Prince - Ez okozta testvére szerint a popsztár váratlan halálát

Az Oscar-, Golden Globe- és hétszeres Grammy-díjas amerikai zenészt 57 éves korában érte a halál. Senki nem számított rá, hogy ilyen korán kell tőle elbúcsúznia a világnak.

Öt éve nincs velünk a legendás popsztár

Prince több mint három évtizedig volt meghatározó alakja a popzenének. Az amerikai énekes-gitáros dalszerző 1976 és 2016 között számtalan albumot adott ki, óriási slágereket alkotott, elképesztő színpadi show-kkal és videóklipekkel kápráztatta el a közönséget. Szinte hihetetlen, hogy idén múlt öt esztendeje, hogy már nincs közöttünk. 2016. április 21-én eszméletlenül találták minneapolisi otthonának liftjében az 57 éves popsztárt. A kiérkező mentők már nem tudták megmenteni az énekes életét, a helyszínen halottnak nyilvánították.

A popikon halálának okait sokáig találgatták: az első hírek arról szóltak, hogy súlyosbodó influenzája végzett vele, míg más helyeken végzetes drogtúladagolásról írtak. Az első vizsgálatokig még az idegenkezűséget sem zárták ki, de hamar kiderült, hogy nem történt gyilkosság. Sőt, még a Zika-vírusfertőzés is felmerült, mint lehetséges ok, de miután a holttestet átadták az igazságügyi orvosszakértőnek, kiderült, hogy ez a feltételezés sem fedi a valóságot. A boncolást követően a fentanil nevű, kábító-fájdalomcsillapító szert mutatták ki a világsztár szervezetében, így gyógyszertúladagolást jegyeztek fel az elhunyt legenda halotti anyakönyvébe. De vajon tényleg ez lenne az igazság?

Lapozz, a cikk folytatódik!

Fotó: Profimedia - RedDot

Oldalak