Egy páratlan páros: Ferenc pápa találkozott Pókemberrel - Videó

És az egészben az a gyönyörű, hogy a nagy összeborulásnak semmi köze nincs a Marvel soron következő, Nincs hazaút című Pókember-filmjéhez.

A hálószövő Olaszországban

Ferenc pápa az egyik legközvetlenebb, leginkább "talajközeli" egyéniség az eddigi katolikus egyházfők népes sorában. Egyáltalán nem meglepő hát, ha olykor nem csupán kimért, komor arcú államfőkkel vagy egyéb politikai-vallási vezetőkkel fog kezet, hanem melegszívű átlagemberekkel is vált egy-két jó szót. Arra persze álmunkban sem gondoltunk volna, hogy a pápa a Marvel-univerzum legnépszerűbb szuperhősével, magával a "közkedvelt és csodálatos" Pókemberrel is parolázik majd, de a valószerűtlen találkozóra a közelmúltban mégiscsak sort kerítettek.

Bizony, nem káprázik a szemed: az alábbi videón az látható, amint Őszentsége mosolyogva fog kezet a hálószövővel, aki még egy apró pókálarcot is átnyújt Ferenc pápának. Természetesen nem az "igazi" Pókemberről, azaz Tom Holland amerikai színészről van szó, hanem egy Mattia Villardita nevű olasz cosplayesről, aki Észak-Olaszországban rendszeresen látogat meg súlyos betegséggel küzdő gyermekeket különböző kórházakban, és mindig Pókember-jelmezben teszi mindezt. E példamutató tevékenységével érdemelte ki a Ferenc pápával való találkozást. Ráadásul nem is a katolikus egyházfő az első prominens személyiség, akivel Mattia válthatott néhány szót.

Fotó: 123rf

Lapozz a nagy találkozást megörökítő videóért!

Oldalak

  • 1
  • 2