Sztárok

Operaénekesként ismerte meg a világ, de rockzenészként kezdte – Plácido Domingo 80 éves

A spanyol tenor több műfajban is megcsillogtatta már a tehetségét, többek között Ricky Martinnal énekelt már.

Aki menővé tette az operát

1941. január 21-én látta meg a napvilágot a világ egyik leghíresebb operaénekese, Plácido Domingo. Szülei elismert zarzuela előadók voltak, így ő is ebben a műfajban kezdte. A zarzuela egy spanyol népi színpadi mű, daljátékok prózai betétekkel. Miután a család Spanyolországból Mexikóba emigrált, Domingo a Nemzeti Konzervatóriumban kezdett zenét tanulni. Az éneklés mellett zongorázott és vezényelt is. Első fellépésére 16 éves korában került sor, édesanyja zarzuela előadását kísérte zongorán. Egy évvel később egy egészen más stílusban próbálta ki magát, a Los Black Jeans nevű rock and roll együttes háttérvokálosa volt. A következő évben felvételt nyert a Mexikói Nemzeti Operába, és beindult a több évtizeden átívelő karrierje, ami során a világ egyik leghíresebb tenorává vált. Ez idő alatt azonban számos más műfajban is kipróbálta magát: jelentek meg popalbumai, olyan előadókkal kollaborált, mint Josh Groban, Idina Menzel vagy éppen Ricky Martin, 14 Grammy és Latin Grammy-díjat nyert, és az operaműfaj széleskörű népszerűsítésében is aktív szerepet vállalt.

A ma élő tenorok közül talán ő a legsokoldalúbb, 4000 fellépésen van túl, színpadon és felvételeken több mint száz teljes operát előadott olasz, francia, német, spanyol, angol és orosz nyelven, és több operafilmben is szerepet vállalt, például Franco Zefirelli rendezésében. Az egész világot bejárta, hazánkban is fellépett már.
Kattints a további képekért!

Federico Fellini legendás alkotó volt, azonban sikereihez nagyban hozzájárultak azok a színésznők is, akik életre keltették az általa megálmodott karaktereket. Őket mutatjuk be.

Leadfotó: Profimedia - RedDot

Oldalak

Sztárok
Sztárok
Tina már egy ideje fontolgatta ezeket a beavatkozásokat, azonban sokáig tartott tőle, most viszont bevállalta.
Lifestyle
Legjobb barátodnak is felteheted ezt az egyszerű, de annál trükkösebb kérdést, amiből könnyedén kiderítheted, vajon mennyire ismernek jól téged a hozzád legközelebb állók.
Egészség
Ha nem szeretnéd már idejekorán hajfesték segítségével elfedni ősz hajszálaidat, hanem inkább egy természetes módszert próbálnál ki, ami lelassítja az őszülést, akkor jó helyen jársz, ugyanis...