Itt az igazság: ezt gondolja valójában Paul McCartney a Beatles feloszlásáról

Több mint ötven év telt már el azóta, hogy feloszlott a Beatles, az együttes, valamint a tagok népszerűsége azonban mind a mai napig érzékelhető. Közös munkájuk utolsó időszaka nem telt túl békésen, Paul McCartney pedig nemrég elárulta, mit is gondol valójában a befejezésről.

Szomorú vége lett

A rocktörténet egyik legsikeresebb formációja volt a Beatles, amely azon túl, hogy komoly hatást gyakorolt a beatzene fejlődésére, számos olyan dallal örvendeztette meg a rajongókat, melyek komoly politikai és társadalmi üzenetet hordoztak. A világhírű együttesnek olyan klasszikus slágereket köszönhetünk, mint például a Hey Jude, a Let It Be vagy a Yesterday, de még hosszan lehetne sorolni a korszakalkotó, s mindmáig közkedvelt dalaik többségét. A Paul McCartney, John Lennon, George Harrison és Ringo Starr alkotta formáció hagyatéka még ma is elképesztően fontos részét képezi a kultúrának, annak ellenére, hogy az együttes tagjai évtizedekkel ezelőtt búcsút intettek a közös munkának. McCartney egy tavalyi interjúban lerántotta a leplet arról, hogy a közhiedelemmel ellentétben nem az ő döntése volt a Beatles feloszlása, hanem Lennon kezdeményezte a szakítást, mert új életet akart kezdeni Yoko Ono oldalán. A zenész nemrég újabb interjúd adott, melynek során őszintén elmondta, mit is gondol pontosan a zenekar feloszlásáról. Részletek a galériában!

A legenda szerint McCartney volt az, aki 1970-ben egyoldalúan feloszlatta a zenekart, amikor egy újságírói kérdésre azt válaszolta, hogy a Beatles már nem létezik. Azzal is vádolták, hogy elrontotta a csoport dinamikáját, amikor ügyvédeket kért fel a vitáik rendezésére. Ám mint fogalmazott, mindez távol állt a valóságtól.
Kattints a további képekért!

Sokkal érdekesebb története van a legendás zenekar egyik nagy slágerének, mint azt bárki is gondolta volna.

Leadfotó: Samir Hussein/WireImage/Getty Images

Oldalak