Sztárok

Itt az igazság: ezt gondolja valójában Paul McCartney a Beatles feloszlásáról

Több mint ötven év telt már el azóta, hogy feloszlott a Beatles, az együttes, valamint a tagok népszerűsége azonban mind a mai napig érzékelhető. Közös munkájuk utolsó időszaka nem telt túl békésen, Paul McCartney pedig nemrég elárulta, mit is gondol valójában a befejezésről.

Szomorú vége lett

A rocktörténet egyik legsikeresebb formációja volt a Beatles, amely azon túl, hogy komoly hatást gyakorolt a beatzene fejlődésére, számos olyan dallal örvendeztette meg a rajongókat, melyek komoly politikai és társadalmi üzenetet hordoztak. A világhírű együttesnek olyan klasszikus slágereket köszönhetünk, mint például a Hey Jude, a Let It Be vagy a Yesterday, de még hosszan lehetne sorolni a korszakalkotó, s mindmáig közkedvelt dalaik többségét. A Paul McCartney, John Lennon, George Harrison és Ringo Starr alkotta formáció hagyatéka még ma is elképesztően fontos részét képezi a kultúrának, annak ellenére, hogy az együttes tagjai évtizedekkel ezelőtt búcsút intettek a közös munkának. McCartney egy tavalyi interjúban lerántotta a leplet arról, hogy a közhiedelemmel ellentétben nem az ő döntése volt a Beatles feloszlása, hanem Lennon kezdeményezte a szakítást, mert új életet akart kezdeni Yoko Ono oldalán. A zenész nemrég újabb interjúd adott, melynek során őszintén elmondta, mit is gondol pontosan a zenekar feloszlásáról. Részletek a galériában!

A legenda szerint McCartney volt az, aki 1970-ben egyoldalúan feloszlatta a zenekart, amikor egy újságírói kérdésre azt válaszolta, hogy a Beatles már nem létezik. Azzal is vádolták, hogy elrontotta a csoport dinamikáját, amikor ügyvédeket kért fel a vitáik rendezésére. Ám mint fogalmazott, mindez távol állt a valóságtól.
Kattints a további képekért!

Sokkal érdekesebb története van a legendás zenekar egyik nagy slágerének, mint azt bárki is gondolta volna.

Leadfotó: Samir Hussein/WireImage/Getty Images

Oldalak

Sztárok
Sztárok
Katalin hercegné nemrég egy fontos eseményen vett részt, ahova férje, Vilmos is elkísérte. A leendő királyné egy ponton férje felé fordult, fagyos pillantása pedig komoly üzenetet rejtett…
Egészség
Tényleg odafigyelsz a körmeidre? Lehet, hogy manikűröztetsz, vagy magadnak reszeled és fested őket, de szánsz egy percet arra, hogy rendesen megvizsgáld őket?
Sztárok
Egy török művésznek köszönhetően ma már nem nehéz elképzelni, hogyan nézne ki Amy Winehouse, Heath Ledger vagy Diana hercegné, ha még mindig köztünk lennének.