Sztárok

Pásztor Erzsi a rák utáni rehabilitációról: Amikor először tudtam egyedül fürdeni, potyogtak a könnyeim a boldogságtól

A Kossuth-díjas színművésznő a világ jelenlegi helyzetéről, rákbetegségéről és szenvedélyes színházszeretetéről is megosztotta a gondolatait Rónai Egonnal: Pásztor Erzsi az ATV Húzós podcastjában vendégeskedett.

Meg sem fordul a fejében a nyugdíjba vonulás gondolata

Nincs is olyan színház- vagy mozibarát széles e hazában, aki ne kedvelné a 85 esztendősen is vidám és céltudatos Pásztor Erzsit. A Kossuth-díjas magyar színésznő olyan filmklasszikusokkal vált halhatatlanná, mint a Veri az ördög a feleségét, az Angi Vera, A legényanya, A ménesgazda; emellett pedig a Szomszédok című teleregény örök intrikusaként, Janka néniként is milliók szívébe lopta be magát. És akkor még nem is beszéltünk remekbeszabott színházi alakításairól, melyek száma gyakorlatilag a végtelenhez közelít: Thália papnőjeként volt már Gertrudis királyné (Bánk bán), Übü mama (Übü király), Mary O'Malley (Forgószínpad), Miss Plimsoll (A vád tanúja) vagy épp Della Flagg (Baby Jane). Ugyanakkor markáns és egyedülállóan sokszínű szinkronhangként is megjegyezhette magának a nagyközönség, hiszen a Csengetett, Mylord? című sorozatban ő adta Mrs. Lipton hangját, A klinikában Hildegard Zeisiget szólaltatta meg, miközben olyan nagyjátékfilmekben is közreműködött magyar hangként, mint a Miss Daisy sofőrje, a Ghost, Az ügyfél, a Pókember vagy a Charlie és a csokigyár.

Pásztor Erzsi ráadásul azon honi színésznők közé tartozik, akiket tényleg a hivatásuk iránti szenvedélyes szeretet éltet. Nyolcvanöt esztendősen sem töpreng el a nyugdíjba vonulás lehetőségén, fáradhatatlanul játszik, és bár pár évvel ezelőtt rosszindulatú daganatot diagnosztizáltak nála, hihetetlen vitalitással és optimizmussal éli mindennapjait. Az ATV Húzós című műsorában szakmája iránti elkötelezettségéről, magánéletéről és arról is mesélt Rónai Egon riporternek, hogyan épült fel daganatos betegségéből.

Lapozz tovább a részletekért!

Oldalak

Sztárok
Lifestyle
Mivel több mint 200 napja nem volt telitalálatos szelvény, immáron nem kevesebb, mint 6,45 milliárd forint várja a játékosokat - derült ki a Szerencsejáték Zrt. tájékoztatásából.
Egészség
Sokan nem is sejtik, de a konyhájukban ott lapul egy valódi csodaszer, melynek egészségünkre nézve olyan jótékony hatásai és tulajdonságai vannak, melyek csak kevés más fűszerről mondhatók el.
Sztárok
A TV2 sztárjának a nyílt utcán kellett nagyot alakítania. Az öngyilkos jelöltet a többi autós csak kikerülte Budapesten.