Sztárok

Csak 26 éves volt az imádott énekes, amikor elragadta a halál: iszonyú, milyen körülmények között vesztette életét

Otis Reddinget a rhythm and blues és a soul egyik királyaként, valamint az amerikai könnyűzene egyik leghíresebb alakjaként tartják számon mind a mai napig. A rendkívül szép hangú énekes sikert sikerre halmozott, ám a sors csupán 26 évet szánt neki.

Nem élvezhette sokáig a népszerűséget

Otis Redding 1941. szeptember 9-én látta meg a napvilágot Georgia államban született, s már kisgyermekként vonzódott a gospelhez, így senkit sem ért meglepetésként, hogy hamar helyet kapott a templomi kórusban – szenvedélye volt az éneklés, legnagyobb példaképe pedig Little Richard volt. Tizenöt éves korában elhagyta az iskolát, hogy családját (és főleg tuberkulózisos édesapját) segítse; 1958-ban ért el áttörést, amikor egy tehetségkutató versenyen Johnny Jenkins gitáros kíséretében Little Richard Heebie Jeebies című dalát énekelte, ami annyira lenyűgözött mindenkit, hogy végül ő lett az első helyezett. Az 1960-as években Los Angelesbe költözött, majd elkezdte megírni legelső dalait, melyekkel hamar magára vonta a figyelmet. Nagy népszerűségre tett szert, a sikert és a csillogást azonban csak rövid ideig élvezhette, ugyanis egy szörnyű tragédia következtében a halál idejekorán elragadta…

Otis Redding legelső albuma 1964-ben jelent meg az Atco Records gondozásában. A lemezen a These Arms Are Mine is szerepelt, illetve több régebbi dala. Második stúdióalbuma egy évvel később, 1965-ben került a boltok polcaira.
Kattints a további képekért!

Brian Jones a Rolling Stones alapításától kezdve 1969 nyaráig volt a zenekar gitárosa. A kiváló tehetséggel megáldott zenészre nagy jövő várt, ám egy szörnyű tragédia örökre megváltoztatott mindent.

Leadfotó: Elaine Mayes/Getty Images

Oldalak

Sztárok
Lifestyle
Valószínűleg te is álmodoztál már tökéletes, hófehér mosolyról, melyre rengeteg házi praktikát találhatunk az interneten. De vajon mind biztonságos?
Lifestyle
A kutyái már lefekvéskor nyugtalanok voltak, de ő nem vett róla tudomást. Csak másnap reggel derült ki, hogy miért viselkedtek furán az ebek.
Lifestyle
Nem kell többet a kertet ellepő kártevőktől tartanod, ha ezt az olcsó, két összetevős "csodasprayt" használod a növényeiden.