Mi a hosszú élet titka? Erre keresi a választ az On the Spot új évada

A hosszú élet titkainak nyomába eredt Cseke Eszter és S. Takács András, az On the Spot legújabb évadában, amely rendhagyó módon nem egy tévécsatornán debütál.

Ezek a hosszú élet titkai

Cseke Eszter és S. Takács András sorozata, az Arany Nimfa-, Prima Primissima- és Pulitzer-emlékdíjjal is elismert On the Spot új évada most először nem egy tv-csatornán jelentkezik Magyarországon, hanem a Telekom saját streaming platformján, a Telekom TVGO-n debütál. A világszerte elismert sorozat 10. évada a hosszú élet titkait kutatja a világ legidősebb és legegészségesebb embereivel, akik közül többen még 100 évesen is dolgoznak, tehenet fejnek és lovagolnak.

A filmes páros ezúttal olyan helyszínekre utazott el, ahol kiugróan magas a 100 év fölöttiek aránya, és ahol a legtovább élnek az emberek. Ezek Földünk úgynevezett Kék Zónái, a Costa Rica-i Nicoya-félszigettől Szardínia keleti partjaiig, amelyeket egy National Geographic kutató, Dan Buettner fedezett fel, majd mutatott be „A hosszú élet titkai” című bestsellerében. A kötet alaposan körbejárta az egészséges és hosszú élet hátterét a környezet, az életmód és a táplálkozás szempontjából is. A tudományos kutatási eredmények után az On the Spot csapata most arra volt kíváncsi, hogy milyenek közelről ezek a többgenerációs családok, hogyan élnek együtt, és milyen szociális környezet veszi körül a százéveseket. A legidősebb szereplőjük, a Costa Rica-i Amelia-néni 108 éves volt a forgatás idején.

Cikkünk folytatódik, lapozz!

Oldalak

  • 1
  • 2