Ők lesznek Csemer Bogi ellenfelei az Eurovízión

Lassan, de biztosan közeledik az Eurovíziós Dalfesztivál, és ilyenkor illik megismerkedni azokkal az előadókkal, akiket a többi európai ország választott zenei nagykövetének. A szerbeket egy bájos Adele-hasonmás, Bojana Stamenov képviseli, a finneket egy dawn-kóros punk banda, az olaszoknál pedig a Spoon délies változata volt a nyerő, ők az Il Volo fiúzenekart hozták ki győztesnek.

Bojana, a szerb Aretha Franklin

Így aposztrofálják a Belgrádból érkező énekesnőt. Bár nekünk inkább Adele-ra hasonlít, a fiatal hölgy valószínűleg a hangja miatt kapta ezt a megtisztelő nevet, hogy a szerb Aretha. Csemer Boglárkának, többek között vele is meg kell majd küzdenie a nézők kegyeiért.

"Pont olyan nagy győzelmem lesz, mint amekkora én magam vagyok. Színpadi mozgásra és koreográfiára azonban ne számítsanak tőlem a nézők, ugyanis akkor nem tudnék énekelni." - nyilatkozta az egyik helyi lapnak az énekesnő, aki Ceo Svet Je Moj című számával lép majd színpadra Bécsben. A dal címe magyarul egyébként azt jelenti: Enyém az egész világ.

Finn zsenik

A finnek választottja ez a különleges dawn-szindrómás punk zenekar, a nevük Pertti Kurikan Nimipäivät. Őket már egész Európa a szívébe zárta, mivel lenyűgöző a produkciójuk. Csemer Boglárka, Boggie-nak nem lesz könnyű dolga.

Fotó: evropesma.org, nyt.fi

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!