Igazi átváltozóművész: négy karakter bőrébe bújik Mohai Tamás

A Veres 1 Színház április 9-én tartja legújabb, 1x3 néha 4 (One For The Pot) című bohózatának bemutatóját.

Hamarosan bemutató

A Ray Cooney-Tony Hilton szerzőpáros által jegyzett darabot, 2012 májusában tűzte műsorára a Madách Színház, Nagy Sándor bravúros főszereplésével. A Jászai Mari-díjas színművész tíz év elteltével, ezúttal a veresi előadás rendezőjeként szerepel a stáblistán, melynek olvasópróbáját január 31-én délután tartották. Az angol Feydeau - mondják a franciák a nemzetközileg is elismert művészre, aki a Brit Birodalom Rendje tisztje. Ray Cooney színész, forgatókönyvíró és vígjátékíró, vagyis a klasszikus angol vígjátékhagyomány kiemelkedő alakjának nevéhez olyan rendkívül népszerű darabok fűződnek, mint A miniszter félrelép, a Páratlan páros, a Kölcsönlakás, a Család ellen nincs orvosság, vagy éppen a Veres 1 Színház legelső bemutatója, a Ne most, drágám (2014). Az 1966-ban íródott 1x3 néha 4 esetében Tony Hilton színész-író volt Cooney szerzőtársa, aki szintén a műfaj jeles képviselője. A színdarabból film is készült 1968-ban, Brian Rix főszereplésével, Alfred Travers rendezésében. További részletek a galériában!

2009-ben, a József Attila Színház vendégjátékaként került sor a darab magyarországi ősbemutatójára a Városmajori Szabadtéri Színpadon, Méhes László rendezésében, Besenczi Árpád főszereplésével, Hamvai Kornél fordításában. Ott még Négyesikrek címen játszották, később viszont Hármasikrekként szerepelt a teátrum repertoárján. A Madách Színház pedig pontosan tíz évvel ezelőtt tűzte műsorára, 1x3 néha 4 címen, Szente Vajk rendezésében, Nagy Sándor főszereplésével.
Kattints a további képekért!

Adott a „lányszobák álma” és a „férfi szívek királynője” akik egyszer csak összetalálkoznak. A Mohai Tamással és Hegyesi Sorayával készült interjú egy romantikus coming out, elsőként a Femcafe olvasói számára mesélnek kapcsolatukról.

Leadfotó: mohaitamasarchive

Oldalak