Megrázó vallomás - Nem akart tovább élni az olimpiai bajnok úszó

Fájdalmas emléket idézett fel a világklasszis sportoló.

Kitörni a mélypontról

Öt évvel ezelőtt véget akart vetni életének a huszonháromszoros olimpiai bajnok amerikai úszó, Michael Phelps. Hiába ő minden idők legsikeresebb olimpikonja, olyan komoly szorongással és súlyos depresszióval küzd, amelyen még szakember segítségével is alig képes felülemelkedni. A sportoló hivatalos közösségi oldalán számolt be arról, milyen megrázkódtatáson ment át évekkel ezelőtt, amikor a legmélyebb pontjára került pszichés állapotának.

"Szorongással és depresszióval küzdöttem és megkérdőjeleztem, hogy akarok-e többé élni. Amikor erre a mélypontra eljutottam, úgy döntöttem, hogy egy hivatásos terapeuta segítségét kérem. Ez a döntés végül megmentette az életemet. Ne várj a dolgokkal" - fogalmazott posztjában az úszóbajnok.

Őszinte vallomás

A 33 éves sztársportoló korábban egy chicagói konferencián beszélt arról őszintén, hogy milyen mentális nehézségekkel küzd. A szorongásait alkohollal és kábítószerekkel próbálta feloldani, de amikor a sajtót bejárta bong pipás képe, ahol éppen marihuánát szív, elgondolkodott azon, hogy ez már nem csak róla szól. Tudta, hogy nem jó, amit közvetít azoknak a fiataloknak, akik miatta kezdtek el úszni vagy sportolni.

Ma már a család az első az életében

"Amikor az életed abból áll, hogy mindig a maximumot nyújtod, csak mész előre, és a hihetetlen győzelmi éhségedet próbálod kielégíteni, majd ez sikerül, akkor keletkezik benned egy űr. Nem tudod, merre tovább. Minden olimpia után, ahol nyertem, depresszióba estem. Először 2004-ben. Napokig ültem a szobámban, nem csináltam semmit, nem ettem, alig aludtam. Élni sem akartam. Hihetetlenül hálás vagyok azért, hogy nem vetettem véget az életemnek. Örülök, hogy megoszthatom a tapasztalataimat másokkal, és segíthetek rajtuk. Fényévekkel jobb érzés, mint amit bármelyik olimpiai győzelmem után éreztem" - mondta a konferencián Phelps.

Ha te, vagy valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívd mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

Leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!