Tudatosan készül a halálra a többszörös Oscar-díjas színész

A 88 esztendős Michael Caine szerencsésnek mondhatja magát, mivel több, mint hatvan évvel ezelőtt indult a még ma is sikeres karrierje, mindezek ellenére azonban mostanra elfogadta, hogy „meg vannak számlálva a napjai”.

Rájött, hogy nem élhet így tovább

Michael Caine az ötvenes évek óta foglalkozik színészettel, a mozivásznon 1964-ben a Zulu című nagyjátékfilmben debütált, azóta pedig számos nagy sikerű alakítás fűződik a nevéhez. Pályafutása alatt több mint száz filmben szerepelt, eddig kétszer tüntették ki Oscar-díjjal: először Woody Allen Hannah és nővérei (1986), majd Lasse Hallström az Árvák hercege (1999) című filmjében nyújtott alakításáért. Művészi érdemeinek elismeréseként 2000-ben II. Erzsébet brit királynő lovaggá ütötte, és jelenleg is a 20. helyen áll a legtöbb mozis bevételt generáló filmsztárok listáján.

A fentebb felsorolt érdemek mind bizonyítják, hogy Caine senkihez sem hasonlítható, van azonban valami, ami őt is félelemmel tölti el, méghozzá egy halálos betegség. A színészóriás elismeri, hogy korábban elég önpusztító életvitelt folytatott, egyszer bevallotta, hogy régebben naponta elfogyasztott egy üveg vodkát és több doboz cigit is kivégzett 24 óra leforgása alatt. Akkora aggodalommal töltötte el, hogy ilyen egészségtelenül élt, hogy elkezdett félni attól, hogy rákos megbetegedés okozza majd a halálát. Az Express cikke szerint a félelem olyannyira elhatalmasodott rajta, hogy drasztikus változásokat vezetett be az életében.

Lapozz a folytatásért!

Oldalak

  • 1
  • 2